Hirdetés

Megerőszakolta a testvérét a Debrecenben meglőtt fiú

Cívishír

2019.09.06. 18:00

Megerőszakolta a testvérét a Debrecenben meglőtt fiú
Nem sokkal a Debrecenben eldördült lövések után (Fotó: Magánarchívum)

A tinédzser, úgy tűnik, jobban van.

Hirdetés

Hirdetés

Megtagadta a vallomástételt az a 18 éves fiatalember, aki augusztus 21-én Debrecenben tapétavágóval támadt rá az ellene intézkedő rendőrre, és emiatt két célzott lövést kapott – értesültünk a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivőjétől. Kovács Katalin a Cívishírnek elmondta, az eljárás felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében folyik. 

Arról korábban írtunk, hogy a nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség végzi, a gyanúsított előzetes letartóztatását pedig az ő indítványukra elrendelte a Debreceni Járásbíróság. Magát a végzést két nappal az incidens után a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház baleseti sebészetén hozta meg a bíróság.

Szerettünk volna többet megtudni a meglőtt fiatalember sérüléseiről és állapotáról, de a kórházat fenntartó Debreceni Egyetemből és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságából szinte semmit sem sikerült kihúzni – mindkét intézmény sajtószolgálata adatvédelmi okokra hivatkozott. Ami bizonyos, hogy a gyanúsítottat már elvitték a Kenézyből.

Így feltehető, hogy a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában, azaz a „tököli rabkórházban” lábadozik. Ez azt is valószínűsíti, hogy a két golyót kapó férfi állapota stabil, nincs életveszélyben.

A gyanúsított tapétavágó kést lopott el egy autófényező műhelyből a Déli soron. Miután értesítették a rendőrséget, egy járőr megpróbálta feltartóztatni a fiút, ám az menekülni kezdett. Lefújták gázsprayvel és figyelmeztető lövés is eldördült, de nem használt, a gyanúsított az egyenruhásokra támadt. Ezért meglőtték. 

A Cívishír megbízható forrásból tudja, hogy a tizenéves több évet töltött javítóintézetben, fiatal kora ellenére már kétszer elítélték Debrecenben. Így 2017 végén folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év 10 hónapra küldték „javítóba”, majd tavaly júniusban újabb elmarasztaló ítélet született ellene. Akkor súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 2 hónapot mértek rá, ezt a szabadságvesztést szintén fiatalkorúak számára fenntartott javítóintézetben kellett letöltenie.

Információink szerint a fiút első alkalommal azért ítélték el, mert többször megerőszakolta lánytestvérét, aki a bűncselekmények idején még a 14. életévét sem töltötte be.

Ratalics László

rendőrDebrecenszexuális erőszakfegyverHivatalos személy elleni erőszak

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.