Hirdetés

Költözni akart a böszörményi asszony, ezért nyakon szúrta

civishir.hu

2018.06.11. 17:08

Költözni akart a böszörményi asszony, ezért nyakon szúrta

A nő élete egy hajszálon múlt. Debrecenben folytatódik az ügy.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2015-ben költözött össze először Hajdúböszörményben. Kapcsolatuk nem volt harmonikus, mert a vádlott féltékenykedése miatt az asszony többször elköltözött tőle. 2016-ban újra együtt éltek, velük élt a sértett korábbi házasságából származó két gyermeke is. A vádlott féltékenykedése azonban nem szűnt meg. 2017 márciusában a sértett újra úgy döntött, hogy szakít a férfival és albérletet keresett magának. A vádlott azonban nem tudott ebbe belenyugodni. Amikor a sértett egyedül volt a lakásban, a vádlott újra kérdőre vonta a szakítás miatt. A sértett továbbra is ragaszkodott döntéséhez.

A vádlott erre a sértettet a falhoz lökte, majd a fölre zuhanó asszony nyakát egy késsel, nagy erővel megszúrta. Ezt követően a kést megtörölte a ruhájában, zsebre tette és magára hagyta a vérző élettársát.

A sértett észlelve az erős vérzést, próbálta elállítani azt, de nem sikerült. Hazaérkező fia értesítette a mentőszolgálatot. A sértett közvetlen életveszélyes állapotba került a szúrás miatt, maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála. Első nyilvános ülés.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 januárjában M. Imre vádlottat emberölés bűntettének kísérlete és közokirat-hamisítás bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla a büntetőügyet másodfokon június 14-én kezdi tárgyalni.

Hirdetés

Hirdetés

.