Hirdetés

Pórul jártak a Debrecenben elkapott embercsempészek

police.hu

2018.03.13. 12:27

Pórul jártak a Debrecenben elkapott embercsempészek
Fotó: police.hu

Nem értek célba.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 22 éves ukrán és egy 24 éves német férfival szemben.

Mint arról korábban hírt adtunk, Debrecen külterületén, a Diószegi úton a rendőrök tavaly október 2-án 22 óra 30 perc körül megállítottak két német forgalmi rendszámú gépkocsit.

Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a járművekben 11 külföldi utazik, akik személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudják hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat előállították a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre.

A gépkocsik külföldi sofőrjeit embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A hajdú-bihari nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. október 4-én elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a két sofőr anyagi ellenszolgáltatás ellenében akarta a külföldieket – akik magukat iraki és afgán állampolgárnak vallották – illegálisan Németországba szállítani.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottakkal szemben folytatott büntetőeljárást március 12-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Debreceni Járási Ügyészség részére.

Debrecenembercsempész

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.