Hirdetés

Társasházi udvaron tartott veszélyes macskát

Cívishír

2018.07.06. 09:30

Társasházi udvaron tartott veszélyes macskát
A szervál kisebb antilopokat is képes legyűrni

Afrikai ragadozó kedvencként.

Hirdetés

Természetkárosítás bűntette miatt egy évre próbára bocsátotta a bíróság azt a nőt, aki  engedély nélkül tartott szervált Szegeden. 

A vád szerint a nő 2014 novemberében vásárolta az állatot Németországban, majd Szegedre szállította, ahol kennelben tartotta egy társasház udvarán. A szervál közepesen veszélyes állatfaj, ami csak természetvédelmi hatóság engedélyével tartható. Emellett nemzetközi szerződések korlátozzák a kereskedelmüket, így importjukat előzetesen kiállított, úgynevezett CITES-engedélyhez kötik. A vádlott a szükséges engedélyekkel nem rendelkezett, ezért az állatot a nyomozó hatóság lefoglalta, és a nővel szemben nyomozást indított. Az állat a Szegedi Vadaspark gondozásába került, a nőtől elkobozták.

A szervál viszonylag gyakori Afrikában, főként a szavannák lakója. A kisebb antilopokat is elejteni képes macskákat több országban is tartják házikedvencként, a Wikipédia azt írja, a beszámolók szerint gazdájukkal szoros és gyengéd kapcsolatot alakítanak ki, emellett intelligensebbek és aktívabbak a házi macskáknál.

Szervál

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.