Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor több dolgot is tisztába tett

| 2022. 01. 14. | 09:39:00
Élelmiszerárstop, koronavírus, oltás.
Orbán Viktor több dolgot is tisztába tett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járványnak még nincs vége és bár az omikron variáns a szakértők szerint is gyengébb a korábbiaknál, csak az oltás véd meg a betegségtől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök január 14-én reggel a Kossuth Rádióban, hozzátéve, hogy a továbbiakban újabb oltási napok következnek, amelyben a háziorvosok is részt vesznek majd és ehhez az oltóanyag bőségesen rendelkezésre áll.

A kormányfő elmondta továbbá, hogy azért változnak a védettségi szabályok, mert ez a variáns gyorsabb lefolyású: az iskolákban fertőzés esetén csak az oltatlan gyerekeknek kell otthon maradnia és február 15-től már csak oltás alapján adnak ki védettségi igazolványt, azaz tulajdonképpen a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válik.

Tehát az oltási igazolvánnyá alakult védettségi igazolvány csak akkor lesz érvényes február 15. után, ha megvan a harmadik oltás, vagy amenniyben a második oltás után nem telt még el hat hónap.

A negyedik oltás kérdéséről Orbán Viktor azt mondta, hogy a kormány támogatja azt, négy hónappal a harmadik oltás után lehet legkorábban felvenni, hat hónap után pedig a szakértők kifejezetten javasolják ezt. A miniszterelnök szerint a negyedik oltás felvétele előtt mindenkinek érdemes kikérni a háziorvosa véleményét.

Élelmiszerárstop!

A miniszterelnök felidézte, hogy már eddig is védte a kormány a családokat az áremelkedésektől. Ilyen intézkedés volt a rezsicsökkentés, a benzinárstop, és a kamatsop.
Az élelmiszerárstopról hangsúlyozta, hogy előírták, hogy a boltokban kötelező legyen tartani a csökkentett áru termékekből is. Ez az intézkedés 90 napra szól.

A csökkentett árú termékek a következők:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • napraforgó-étolaj
  • sertéscomb
  • csirkemell
  • 2,8 százalékos tehéntej

– emlékeztetett a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány felkészült arra, hogy meg kell védeni az élelmiszerárak befagyasztását Brüsszelben.

A miniszterelnök reagált azokra az ellenzéki felvetésekre, hogy az élelmiszerárstop helyett inkább öt százalékra kellene csökkenteni az élelmiszerek árát. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy néhány alapvető élelmiszer árát már korábban csökkentették öt százalékra, de akkor a baloldal ezt az intézkedést nem támogatta.

Gyermekvédelmi törvény

A gyermekvédelmi törvényt érintő bírálatokról elmondta, hogy Magyarország egy szabad ország, ahol az emberek szabadon választhatják meg életformájukat.

A gyermekvédelmi népszavazás a gyerekekről szól majd, és a szülők döntik el, hogyan akarják nevelni a gyerekeiket – emelte ki végül Magyarország miniszterelnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.