Hirdetés

Kósa Lajos szélhámosságnak nevezte a 4,3 milliárd eurós sztorit

Cívishír

2018.03.13. 12:08

Kósa Lajos szélhámosságnak nevezte a 4,3 milliárd eurós sztorit
Kósa Lajos azt mondja, soha, senkinek nem vett semmilyen állampapírt (Fotó: Facebook / Kósa Lajos)

Igaz viszont, hogy megkeresték egy mesés örökség történetével.

Hirdetés

Szélhámosságnak, „kamutörténetnek” nevezte Kósa Lajos egy keddi sajtótájékoztatóján, miszerint egy, a Magyar Nemzetben kedden megjelent cikk szerint a politikus 2013 januárjában megbízást kapott 4,3 milliárd euró értékű magyar államkötvény megvásárlására és ezt később közjegyzői okiratba foglalták.

A napilapban bemutatott dokumentumből a megbízó személye nem derül ki. Az viszont igen, hogy az okirat dr. Tóth Ádám budapesti közjegyzői irodájában készült. 

– A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el, áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie – olvasható az újságban.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős minisztert kedden szembesítették a cikkel. 

 

– Soha, senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, és soha senkitől ilyen pénzt nem fogadtam el. Maga a megkeresés valós, még Debrecen polgármestere voltam, amikor egy munkatársamon keresztül kapcsolatba kerültem egy hölggyel. Ő azt állította, hihetetlen összeget örökölt Németországból és kérdezte, mit csináljon vele. Én azt ajánlottam, vásároljon magyar állampapírt, illetve hozza Magyarországra és fektesse be. De ebből soha, semmi nem valósult meg, szerintem szélhámosságról volt szó – közölte Kósa Lajos az ATV felvételén. A politikus akkor még nem látta az ominózus cikket.

A Magyar Nemzet szerdára folytatást ígért az ügyben.

Kósa Lajosállampapírállamkötvény

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.