Ezek a Debrecenből indult fiúk IT-történelmet írtak!

civishir.hu

2012.10.18. 09:54

Ezek a Debrecenből indult fiúk IT-történelmet írtak!
Örömünnep Belgiumban

Belgiumban három nap alatt szinte csodát tettek a volt mechwartosok!

Hirdetés

Október 4. és 6. között rendezték meg Belgiumban az EuroSkills 2012 verseny, a Szakmák Európa-bajnokságát. Magyarország 20 versenyzővel, 11 szakmában képviseltette magát a rangos megmérettetésen. A Magyar  Kereskedelmi és Iparkamara által delegált csapat 5 arany-, 1 ezüst és 5 bronz éremmel tért haza, ami az előző évekhez viszonyítva is kiemelkedőnek számít.

Egy böszörményi, egy debreceni, egy bocskaikerti

Aranyérmet szerzett többek között a Nagyvállalati Információs és Kommunikációs Rendszerek kategóriában induló magyar csapat is. A hajdúböszörményi Csőke Jánosnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Karán, másodéves mérnök informatikus hallgatójának, a debreceni Kreszán Kristóf Dáriusnak, a BT ROC Kft. (volt British Telecom) munkatársának és a bocskaikerti Zeke Sándornak, az IT-Services Hungary Kft. (a T-Systems csoport tagja) alkalmazottjának egy, a verseny történelmében eddig egyedülálló eredményt sikerült elérniük, hiszen az elmúlt évek EuroSkills versenyein sohasem sikerült informatikus csapatnak felállnia, Európa egyik legnívósabb versenyén a dobogó legfelső fokára.

Feladat: nagyvállalalti hálózat

Az IT csapat megdolgozott a sikerért. A versenyre való felkészülési időszak a EuroSkills előtti valamivel több, mint egy évet ölelte fel. A fiúk minden szabad idejüket arra áldozták, hogy volt középiskolájuk, a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola informatikai laborjában, tanáraik segítségével, minden olyan képességet elsajátíthassanak, amire szükségük lehet az európai viadal során.

A belgiumi versenyre több megmérettetésen keresztül vezetett az út. Az Enterprise ICT Team-nek végül Belgiumban egy komplett nagyvállalati hálózatot kellett létrehozni adott projektleírás alapján, három nap alatt. Ugyanakkor nem csak az volt a cél, hogy a felhasználók elérjenek olyan fontos szolgáltatásokat, mint az elektronikus levelezés, vagy az internet, illetve, hogy lehetőségük nyíljon a távoli munkavégzésre, valamint a kiépítésre kerülő telefonközpontos keresztül telefonon is kommunikálni tudjanak, hanem az is, hogy minden felhasználó csak pontosan a munkavégzéséhez szükséges hálózati erőforrásokat tudja használni. Így például egy irodai alkalmazottnak nincs szüksége a hálózati beállítások módosításának lehetőségére, míg a szervezet rendszergazdájának szüksége lehet ilyen jellegű beavatkozásra is.

A három napon át tartó kemény munka október 7-én meghozta gyümölcsét, hiszen a magyar Enterprise ICT Team tagjainak nyakába aranyérmet akasztottak a rendezvény záró ceremóniáján. Csőke János, Kreszán Kristóf Dárius és Zeke Sándor történelmet írtak. Büszkék lehetünk arra, hogy magyarok alkotják Európa legjobb informatikus csapatát!

Cs. J.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés