Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harcos második félidővel legyőzte az Újpestet a Debrecen

civishir.hu | 2024. 04. 27. | 21:30:36
Az Újpest-verés mindig nagy öröm Debrecenben.
Harcos második félidővel legyőzte az Újpestet a Debrecen
Hajrágóllal tudta legyőzni az Újpestet a Loki (Fotó: Zelenka Attila)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Újpestet fogadta a DVSC az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztály 30. fordulójában a Nagyerdei Stadionban április 27-én. Az összecsapás a két csapat tabellán elfoglalt helye alapján sima hazai sikert ígért, hiszen az Újpest 34 ponttal a tizedik, míg a DVSC 42 egységgel a hatodik helyen állt a meccs előtt. Ráadásul a legutóbbi, februárban a fővárosban lejátszott bajnokin is a Loki győzött. A találkozót Berke Balázs vezette.

A fehér mezben játszó Újpest indította útjára a labdát, a debreceniek piros szerelésben léptek pályára. Az Újpest kezdte aktívabban a meccset, a debreceniek leginkább a védekezéssel és a labdakihozatalnál a pontatlan passzaikkal hívták fel magukra a figyelmet. Az első támadásuk az ötödik percben volt, amikor Szécsi beadását szögletre mentették a vendégek, majd a sarokrúgás-kombináció végén Romanchuk bal alsóba tartó közeli fejesét Banai védte. Ez fordulót jelentett a játékban, felpörgött az iram, enyhe hazai fölény alakult ki, de a kapura jó ideig csak Dzsudzsák 28 méterről elvégzett szabadrúgása jelentett veszélyt. A stadionban egyébként remek hangulat volt, mindkét tábor szakadatlanul biztatta kedvenceit, a jóval népesebb hazai B-középet egy időre piros füst burkolta be. 

Negyedóra elteltével beszorult az Újpest, a DVSC akcióikkal egyre közelebb jutott Banai kapujához, szélről sikerült rést találni a masszív, jól szervezett védelmen, illetve távoli, nem veszélytelen lövésekkel próbálkoztak Dzsudzsákék. Ha a vendégek nagyritkán eljutottak Megyeri kapuja előterébe, a DVSC játékosainak a megszerzett labdák kihozatala továbbra is akadozott. Fél óra elteltével már a gól is benne volt a Loki támadásaiban, a 33. percben a tizenhatoson belül Szuhodovszki cselezte magát kétszer is lövő helyzetbe, viszont kivárt és a közeli lövését becsúszva mentette egy védő. Három perccel később azonban már nem volt pardon! – hihettük. Domingues erőszakos labdaszerzésének köszönhetően gólhoz, igaz, öngólhoz jutott a Loki, de a VAR érvénytelenítette a találatot, Domingues ugyanis lesről indult. Továbbra is a hazaiak támadtak, a vendégeket már a labdakihozatalnál letámadták, többnyire sikerrel, gólhelyzet azonban nem volt. A háromperces hosszabbításban az Újpest rúgott egy szögletet, egy távoli szabadot, a többi időt pedig „kigurigázták” a piros mezesek.

A második félidőt a Loki kezdte, és rögtön az első támadásból Vajda szép egyéni akcióját a jobb szélen Tamás egy csúnya, szabálytalan becsúszással akasztotta meg. Akkor a spori azonnal sárgát mutatott neki, majd a VAR vizsgálat után visszavonta a sárgát, és pirosat adott az Újpest játékosának. Emberelőnyben a DVSC. Hiába szorította azonban a térfelére ellenfelét a debreceni csapat, nem találta ellenszerét a kapusukkal együtt tíz emberrel védekező fővárosiak játékának. Körbepasszolgatták a tizenhatos mentén felálló védelmet, és hosszú ideig sem támadásból, sem távoli lövésekkel nem késztették munkára a vendégek kapusát. Fáradt az Újpest, és a félidő közepéhez közeledve már helyzetekben is megmutatkozott a debreceniek fölénye. De a kapu mintha taszította volna a labdát – sem közeli fejessel, sem távoli lövéssel, sem centerezésből becsúszással nem sikerült eltalálni. Domingues és Vajda a két szélen, középen pedig Dzsudzsák és Ojediran játszott nagyon hasznosan. Egy-egy kontrára futotta az Újpest erejéből, lelkesedéséből, ezek azonban veszélytelenek voltak Megyeri kapujára. Negyedórával a rendes játékidő leteltétől ki-kijött a szorításból a vendégcsapat. Ha labdát szereztek, azt igyekeztek megtartani, taktikusan húzták az időt, míg a Loki játékosai egyre türelmetlenebbé váltak. A kapu előtti utolsó momentumot rendre elhibázták, előzte azt meg bármekkora ordító gólhelyzet is. Az utolsó percekre már a tizenhatosán belülre szorította ellenfelét a Debrecen, a gól azonban nem akart megszületni, masszívan, önfeláldozóan és eredményesen védte ötöse előterét a vendégcsapat. Aztán a 88. percben robbant a stadion. Eddig bírta az Újpest: Ojediran közeli fejesével bevette Banai kapuját. A jobbról érkező labdát egy Loki játékos megtolta a tizenhatoson belül, a kapu elé robbanó Ojediran pedig két méterről fejjel a hálóba továbbította. (1–0) 

Négy perc ráadásban egy 24 méterről elvégzett Újpest-szabadrúgás okozott izgalmat, Heinz lövése a sorfalról szögletre pattant. Maradt az egygólos vezetés, így a győzelem.

Edzői nyilatkozatok

Srdjan Blagojevic (DVSC): Drámai mérkőzés volt a mai. Nagyon boldog vagyok. Megdicsérem a játékosokat, hiszen hullámvölgyeken vagyunk túl; mi domináltunk a mérkőzéseken, mégis veszítettünk. Most bebizonyították a srácok, hogy hisznek a munkában, elégedett vagyok a mai teljesítményükkel. A játékkal akkor is elégedett lettem volna, ha gól nélküli döntetlen lesz a vége. A hajrában lőtt góllal azonban elszabadultak az indulatok. Az első félidőben türelmesen játszottunk, elégedett voltam a teljesítménnyel. A visszavont gól mentálisan érintette rosszul a csapatot. A második félidőben könnyebb dolgunk volt, emberelőnyben voltunk, türelmesen játszottunk, és szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne találjunk be. Különösképpen tetszett, hogy tudtuk kontrollálni az érzelmeinket, hiszen emberfölényben sokáig nem született gól, és a fiúk türelmesek maradtak, nem kezdtek el kapkodni. Köszönetet mondok a szurkolóknak, folyamatosan biztatták a csapatot.

Mészöly Géza (Újpest): Tervünk az volt, hogy szervezett csapattal lépjünk pályára, mert így van sanszunk a Debrecen ellen. Ez így is volt, a szünetben változtattunk, hogy fel tudjunk érni a debreceniek kapuja elé. Ezt keresztülhúzta a kiállítás. Védekeztünk, és mindig volt egy láb, ami megakadályozta a gólszerzést. Nagyon küzdött a csapat, ez erőt adhat a jövőre nézve.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 6592 néző, v.: Berke
gólszerző: Ojediran (88.)
sárga lap: Szécsi (23.), illetve Koburi (43.)
piros lap: Tamás (48.)
Debrecen: Megyeri - Baranyai, Romancsuk, Lagator, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 84.), Ojediran (Dreskovic, 92.) - Dzsudzsák (Manrique, 91.), Vajda, Domingues (Bódi, 84.) - Szécsi (Batai, 74.)
Újpest: Banai - Anculasz, Keita, Koburi - Pailjevic, Tajti (Mucsányi, 92.), Geiger (Kovács D., 90.), Tamás - Kiss T. (Radosevic, a szünetben), Csoboth (Sasere, 85.) - Ambrose (Mörschel, a szünetben)

A tabella
H.CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1FERENCVÁROSI TC29205471264565
2PAKSI FC3016594840853
3FEHÉRVÁR FC29155951381350
4PUSKÁS AKADÉMIA FC301210849311846
5DVSC30136114639745
6MTK BUDAPEST29127104052-1243
7DVTK30118114849-141
8ZTE FC30116135056-639
9KECSKEMÉTI TE30115144044-438
10ÚJPEST FC30104163862-2434
11KISVÁRDA MASTER GOOD2974183246-1425
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC3055202656-3020
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem volt jó ötlet gravírozni az alvázszámot
Nem volt jó ötlet gravírozni az alvázszámot
Egy román férfit fogtak el a biharkeresztesi rendőrök,.
Egy vesztes sorozat után itt az én időm a győzelemre!
Egy vesztes sorozat után itt az én időm a győzelemre!
Hibás gondolkodásmód, amely befolyásolhatja fogadási döntéseit.
Gazdaság
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Támogatott tartalom
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .