Hirdetés

Parádés győzelem a Vasas ellen Debrecenben

dvse.hu

2018.11.01. 10:36

Parádés győzelem a Vasas ellen Debrecenben
Fotók: Ásztai Csaba

+Képgaléria

Hirdetés

Háromgólos győzelmet aratott hazai pályán a DVSE vízilabdacsapata az OBI 3. fordulójában. A Vasas csak egy negyedig tudta tartani a lépést Miroslav Bajin együttesével, mely ilyen arányban is megérdemelten nyerte a rangadót.

Már a második támadásból megszerezte a vezetést a Debrecen, Giorgo La Rosa értékesített közelről egy fórt. Az ezt követő akcióban a Vasas is emberelőnybe került, és bár Hegedűs Gábor lövése a kapufát találta el, Kósik Somáról a labda bepattant a kapuba. Nem álltak le a csapatok, a negyed felénél előbb Vogel Simon, majd Stefan Vidovics lőtt gólt akcióból (2-2). A folytatásban sem a briliáns védekezésekről szólt az összecsapás, Vogel góljára, Kovács Gábor majd újra Vidovics válaszolt (4-3). A negyed zárása újra az angyalföldieké volt, Miklós Leventének köszönhetően döntetlennel zárult a rendkívül látványos első nyolc perc.

A második felvonásban ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, Fekete Gergőnek nagyjából 20 másodpercre volt szüksége, hogy megszerezze szépségdíjas találatát. Lukas Durik is betalált egy megúszás után, de mielőtt megnyugodhattak volna a cívisvárosiak Mátyok Norbert szépített (6-5). Ezt követően alábbhagyott a gólzápor, közel négyperces gólcsend következett, melyet Fekete Gergő tört meg egy szépen végigjátszott fór után. A fordulás előtt a vendégeknek még meg volt az esélyük, hogy újra egyre zárkózzanak, ám az idő közben nagyon belelendülő Kósik Soma az utolsó másodpercben bravúrral védett.

A második félidő kezdetén kétszer is fórba került a Vasas, de a nagyon motivált hajdúságiak jól zártak hátul. Bár a támadások kissé erőtlenek voltak, egy kipattanóra nagyszerűen csapott le Fejős Róbert, és lőtt okosan a kapuba (8-5). A negyed hajrájában mindkét fél eredményes volt emberelőnyből, a DVSE gólját La Rosa húzta a kapuba Fekete Gergő álompasszából, így megmaradt a 3 gólos debreceni vezetés.

Simon Henrik szerezte meg önmaga első, csapata hetedik gólját, de mielőtt nagyon belelkesülhettek volna La Rosa pattintott a kapuba akcióból (10-7). A végéhez közeledve már nem volt annyira agilis a védekezés, potyogtak a gólok, de a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtó DVSE támadásaira ezúttal nem volt ellenszer. Bár egy végletekig kiélezett szoros rangadónak indult, Miroslav Bajin együttesének győzelmét végül semmi sem fenyegette, és megérdemelt 13-10-es sikert arattak.

DVSE – Vasas 13-10 (4-4, 3-1, 2-1, 4-4)
DVSE: Kósik – Dőry, DURIK 2, VIDOVICS 3, KOVÁCS 2, FEKETE 2, LA ROSA 3 cserék: Smitula, Macsi P., Fejős, Dienes.
Gól akcióból: 9/19 ill. 5/21
Gól fórból: 4/9 ill. 3/9

Mestemérleg

Miroslav Bajin: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, elégedett vagyok a látottakkal. Nem egyszerű dolog a medencébe szállni egy kupahétvége után, ahol 48 óra alatt négy meccset játszottunk. Sikerült maximálisan felpörögnünk a találkozóra, és bár a védekezésünk még mindig nem volt az igazi, a Vasast legyőzni mindig hatalmas teljesítmény.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés