Hirdetés

Hirdetés

Kadet Eb-t nyert a debreceni kardozó

civishir.hu

2019.02.26. 14:01

Kadet Eb-t nyert a debreceni kardozó
15 éves debreceni lány sikere

Battai Sugár Katinka a magyar női kardválogatottal remekelt. A maga nemében páratlan siker ez!

Hirdetés

Hirdetés

A női párbajtőrcsapat és a női kardválogatott arany-, a férfi tőregyüttes pedig bronzérmet nyert február 25-én a kadet vívók foggiai Európa-bajnokságán. A Battai Sugár Katinka, Keszei Kira, Szűcs Luca, Báthory Kata alkotta kardcsapat a németeken és a törökökön keresztül menetelt a fináléig, melyben 45-42-re győzött az oroszok ellen.

Battai Sugár Katinka – 15 évesen – az Interfencing Debrecen versenyzőjeként állhatott a dobogó tetejére.

– Nagyon izgalmas volt a döntő, bevallom, feszült voltam egy kicsit. A döntő asszóban bármit csináltam, az orosz kislány tust adott. Majd meghallottam, amit az edzőm mondott, s attól kezdve megnyugodtam, próbáltam végrehajtani az utasításokat. Nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus csapat tagjaként Európa-bajnoki címet nyerhettem. Várom a junior küzdelmeket is – reagált a sikerre Battai Sugár Katinka, aki ráadásként megnyerte az idei évad európai ranglistáját.

„Sugi” történelmet írt, hiszen a kadet, junior és felnőtt korosztályban idáig nem örülhetett hasonló sikernek a debreceni vívósport.

Dávid László, a sportoló edzője úgy nyilatkozott, egész nap jól ment a vívás a lányoknak, és a döntő is izgalmasra sikerült. – Tavaly hasonló arányban vereséget szenvedtünk az orosz csapattól, de ezen a napon mi voltunk a jobbak. Az egyéni 11. hely után úgy éreztem, hogy elvettek egy érmet tőlünk, de a csapateredmény mindenért kárpótolt. Mindenkinek köszönöm, aki segített e történelmi eredményben. Sok időnk nincs pihenni, hiszen szerdán indul a junior verseny – közölte.

A győztes kardcsapat (Battai Sugár Katinka balról a második)

A párbajtőrözők – Muhari Eszter, Büki Lili, Kollár Kincső, Szarvas Rita összeállításban – a fehéroroszok, a svédek és a lengyelek legyőzésével jutottak be a döntőbe, ahol 45-38-ra bizonyult jobbnak az ukránoknál.
A tőrözők – Mihályi Andor, Tóth Gergely, Szemes Gergő és Horváth Soma – az osztrákokon és a németeken sikeresen túljutottak, majd az elődöntőben négy tussal kikaptak az oroszoktól, a bronzmérkőzésen viszont 45-42-re felülmúlták a briteket.

DebrecenvívásBattai Sugár Katinka

Szóljon hozzá!

.