Hirdetés

Meleg lesz

civishir.hu

2009.09.02. 07:55

Meleg lesz

Szép egy felvonulás lesz szombaton Budapesten. Felvonul majd szinte mindenki, aki él és mozog. (Tóth Csaba Zsolt jegyzete)

Hirdetés

A homoszexuális, a transzvesztita, a homofób, a bőrfejű, a náci, a futballszerető, a nagymagyar, a svéd turista, meg párezernyi rendőr is. Lesz rohadtbuzizás, meg Hajrá, magyarok, meg Kapjátok be, meg sok-sok coming out, és mindez egyszerre.
Ugyanazon napon rendezik meg ugyanis a Meleg büszkeség napját (egyébként nem tudom, ez-e a neve még az eseménynek, mint ahogy magáról a meleg büszkeségről sincs fogalmam – csak azért jegyzem meg, hogy nyomjak egy hetero coming out-ot), valamint a Magyarország-Svédország labdarúgó világbajnoki selejtezőt (ennek az eseménynek ez a neve, és magáról a világbajnoki részvétel esélyeiről is van fogalmam – csak azért jegyzem meg, hogy világos legyen, ott leszek a mérkőzésen). Nagy buli lesz, az biztos: a főváros utcáin egyszerre fog örvényleni párezer homoszexuális, sok ezer rendőr, több száz dobálódzó-anyázó szélsőjobbos, meg vagy 40 ezer focidrukker, akik hangolnak majd a nagy esti meccsre.
A karhatalom persze meghúzza majd a demarkációs vonalakat, hogy az össze nem illő csoportok (buzik-futballdrukkerek, nem buzik-futballdrukkerek, nem futballdrukkerek-buzik, nem buzik-rendőrök, buzik-rendőrök, rendőrök-futballdrukkerek, rendőrök-nem futballdrukkerek, buzik-nácik, nem buzik-nácik, nácik-rendőrök, nem nácik-nem rendőrök, és így tovább, tessék választani) lehetőleg ne érintkezzenek, maximum csak verbálisan. 

Nem lesz egyszerű, már elnézést a kézenfekvő poénért: ezúttal valóban meleg lesz a pite. Mert ugye a futballszurkolók egy része szimpatizál a szélsőjobbal, a szélsőjobb nagy része nem szimpatizál a homoszexuálisokkal, a homoszexuálisok túlnyomó része nem kedveli a szélsőjobbosokat (hagyjunk némi teret azért a buzi náciknak is), a focidrukkerek nagy egésze utálja a rendőröket, a rendőrök meg gyűlölik ezt az egész szart. Szóval össztársadalmi káosz készülődik, olyan kavalkád, amelyből a politikai pártok, a szociológusok, a pszichológusok, meg a média hajhászai azt a szegmenset fogják majd kiválasztani, amelyik leginkább illik gyenge érvrendszerükbe. 

Tehát lesz, akit majd felháborít a reverendás transzvesztita, lesz, aki sajnálni fogja szegény megdobált melegeket, lesz, aki megdöbben, hogy vannak homoszexuális futballdrukkerek, lesz, aki elvekeng azon, hogy felvonulhat-e a buzi és hogy dobálhat-e a náci, és lesz, aki azon töpreng, hogy akkor most ő meleg-e, vagy csak azt hiszi.
Az átlagmagyar mindeközben remélhetőleg jót kefél majd a párjával, utána csinál egy jó kerti partit, majd éjfélkor spiccesen megkérdez valakit, hogy mit játszottunk a svédekkel. És vélhetően neki lesz igaza. 

Tóth Csaba Zsolt
 toth.csaba@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés