Hirdetés

Ha már ott vagyunk

civishir.hu

2009.09.16. 07:52

Ha már ott vagyunk

Ha Ön férfi, megsimogatná Jennifer Lopez tomporát az ágyban? Amennyiben Ön nő, odabújna kicsit Brad Pitt hasfalához? (Tóth Csaba Zsolt jegyzete)

Hirdetés

Nyájas (és néha nyálasan vágyálmodozó) olvasó, a válasz vélhetően mindkét nem részéről egy büdös nagy IGEN. Mindez csak abból a szempontból érdekes, hogy modellezzük kicsit a Loki hős futballistáinak szerepét, sorsát a Bajnokok Ligájában. Erre azért van szükség, mert egyre több helyről hallani (sajtóból, szakmai körökből, szurkolóktól), hogy a DVSC már azzal elért mindent, hogy bejutott a BL-be, így aztán semmi baj sem lesz, ha egyetlen pontot sem szerez, magyarul mind a hat meccsét elveszíti. Magyarul: isteni csoda, hogy itt vagyunk az ágyban Jennifer Lopezzel (a hölgyeknek ugye legyen Brad Pitt), úgyhogy most már ne is csináljunk semmit. Hát, ekkora hülyeségre azért nem mindennap csodálkozik rá az ember: hogy a vastag pöcörőbe jut eszébe bárkinek is, hogy egy igazszívű (sport)ember így gondolkodik? Hogy a fiúk azt gondolják: szevasztok, mi nem akarunk zavarni, jöttünk sz.pni, mi vagyunk a Torkos Borz FC. Nem, biztosra vehetjük, hogy a fiúknak nem ez jár a fejükben. Tudják, hogy igenis baj lesz, ha mind a hat mérkőzést elvesztjük. Baj lesz, mert nem kapunk az értékes pontprémiumból. Baj lesz, mert nem bizonyítjuk, hogy helyünk van a Ligában. Baj lesz, mert nem jutunk tovább. 

Igen, jól olvassák: a most következő BL-találkozók ugyanis tétmeccsek, amelyeket a továbbjutás kivívása érdekében vívnak a csapatok, és nem azért, mert jó a sípnak. Az más kérdés, hogy a Liverpool, a Lyon és Fiorentina mellett a DVSC nem számít esélyesnek a továbblépésre, tekintve, hogy a másik három sokkal erősebb, gazdagabb, nagyobb csapat. Ám a hozzáállást és a mérkőzések célját (a kérdés ugye minden esetben az, hogy ki szerez pontot) tekintve ez teljesen mindegy.
Szerencsére ezt a játékosoknak nem kell elmagyarázni. Amikor a Loki a selejtezőben elbúcsúztatta az észt bajnokot, valamelyik újságíró felvetette Rudolf Gergelynek, hogy milyen jó, hogy az Európa Liga-szereplés már biztos. Rudi erre visszakérdezve azt válaszolta, hogy kit érdekel az Európa Liga, mikor mi a Bajnokok Ligájába akarunk bejutni? Lehet, hogy akkor sokan megmosolyogták a válogatott csatárt, ám azóta remélhetőleg értik, mire gondolt: ha szarvast is lőhetünk, minek menjünk fácánra? 

Itt tartunk most, a liverpooli fellépés napján. A DVSC az Anfield Roadon játszik, a Loki játékosainak és szurkolóinak vágyálmai valóra váltak. Fiúk, csak meg kéne piszkálni egy kicsit ezt a Jennifert. Ha már odakeveredtünk mellé. 

Tóth Csaba Zsolt
toth.csaba@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés