Hirdetés

Hirdetés

Dzsingübel csömör

Dzsingübel csömör

Cívishír

2009.11.25. 17:23

Dzsingübel csömör

Szeretem a kellemes melódiákban részesitett zenéket. De valahogy a karácsonyi muzsikák olyan hatást gyakorolnak rám, hogy az idegrendszerem belefárad a sok csingilingis dalba.

Hirdetés

Hirdetés

Elkezdtem a karácsonyi bevásárlást, ahogy a mondás mondja, pörgök mint a bádoglavor.
Üzletből ki üzletből be, igyekszem gyorsan megvenni mindent, amíg a sok HINI fertőzött személy tele nem hapcizza a felsőtestem bacilussal. A vásárlásnál azt tapasztaltam, hogy már most nagyerővel bömböltetik a karácsonyi dalokat. És pont ez az én problémám. Én ugyanis karácsonykor a szeretteim körében kedvelem ezeket hallgatni. A kis karácsony nagy karácsony ciműt vagy a dzsingülbel – dizsngülbel elnevezésű külföldi világslágert.
De így, hetekkel az ünnep előtt, ráadásul naponta 300-szor ugyanazt.... hát az szerintem elég antipikáns.
Persze valamivel fel kell hivni a figyelmet a közelgő ünnepekre, értem én ezt. De arra miért nem gondolnak, hogy játszhatnának mást is. Gondolok arra, hogy a hétköznapi ember számára is dallamos komolyzenét, mint Viváldi vagy Wágner. Utóbbinál az a lovas valkürös pl. dinamikus komolyzene és szinte inspirálja az embert, hogy vásároljon. Ráadásul az Oroszlán ugrani készül cimű magyar filmvigjátékban is nagy tetszést keltett ez a dallam.
Én már ott tartok, hogyha valahol szomorkás lassú- karácsonyi dalt hallok, oda be sem megyek. Ennél amúgy még rosszabb lesz a helyzet. Figyeljék meg, néhány nap és a tévék és rádiók is hozzákezdenek ünnepi zenét játszatni. Meg az utcán a hangosbemondós hangszóró. Ott az Aranybika környékén.
Na ezért sietek én a vásárlással, hogy megmentsem a füleimet a negédes dallamterrorizmus csapásától. Nem akarok karácsonyra zenei tekintetben kiégni.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.