Hirdetés

Reklám. De milyen?

civishir.hu

2009.08.24. 07:32

Reklám. De milyen?

Egy rockzenekar, egy lemezlovas és két ügyvéd – legalább ennyi emberről szereztem tudomást az elmúlt hétvégén, holott addig életemben nem hallottam róluk. (B. Gergely Krisztina jegyzete)

Hirdetés

Ismerek egy-két debreceni bandát, akik helyben vagy országosan hírnévre és elismerésre tettek szert (Color, Tankcsapda, Desperado). Akik 10-15 év alatt alkottak pár olyan számot, amit legalább refrénszinten el tudnék dúdolni. De bárhogy gondolkodom is, a Replikáról semmi nem ugrik be, soha életemben nem találkoztam a nevükkel egészen mostanáig. Nem tudom, ki az együttes frontembere, pláne, hogy ki (volt) a dobosa, és végképp nincs lövésem a hangtechnikusukról, bocsássa meg a bűnömet, aki tudja. Most már tudom, mert a pénteki rajtaütés kapcsán nyilatkozatot adtak ki elhatárolódásukról. Hiszen ez most az ultra főhír, ahogy DJ Grabowsky fogalmazott. Na, őróla se hallottam mostanáig. A DJ-k között egyébként sem mozgok otthonosan, bár van egy-kettő, akinek a neve legalább ismerős(ebb)en cseng a fülemnek. Ilyen például a Bobóé, Sterbinszkyé vagy a rendszerint csak mellbimbótakaróban fellépő lányé, hogyishívják, na... Most hirtelen nem vágom, de amúgy hallottam már róla. Visszatérve a csütörtöki lemezlovasra, hát róla is maximum a Macskafogó Grabovszkyja rémlett fel az emlékezetemben eddig, de miután a disc jockey lett az est egyik kulcsfigurája (már ami a helyszínen lévők nyilatkozatait illeti), a pozíciója megváltozott. 

És akadt még két ember, akiknek a nevét most hallottam először: a kirendelt védőké. Hála istennek, hogy nem valami agyonsztárolt, csokornyakkendős vén róka vállalta a védelmüket – nem mintha nekem nem lenne tök mindegy –, hanem olyanok (persze kirendelve), akiknek akár ismertséget is hozhat ez az ügy. Ha valakik, ők nyugodt lélekkel profitálhatnak a cigánygyilkosok esetéből, ha szükségük van ilyenre egyáltalán. 

Ismertem viszont már ez előtt is a helyet (igaz, amikor legutóbb, 20 éve, ott voltam, még nem lemezről nyomták a bulit, hanem élőben pengették a gitárt), csak más néven futott. Ismerem – ha nem is személyesen – a vállalkozót is, aki üzemelteti a csehót, többek között jó nevű étterme van Debrecenben. És sok mindenről volt már fogalmam a „romairtók” pénteki elfogása előtt, s lesz még bővítve a repertoár, ez biztos. Hiszen a hír értéke akkora volt, amivel már jelentős reklám is együtt jár, kinek negatívat, kinek pozitívat, de mindenképpen ismertséget hoz. Ezt pedig – macskafogósan fogalmazva – „nyugodtan vehetik fenyegetésnek”.B. Gergely Krisztina
b.gergely.krisztina@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés