Hirdetés

Ezeket választották a magyarok 2017-ben!

2018.01.05. 14:31

Ezeket választották a magyarok 2017-ben!
Az utolsó Jedik toronymagasan végzett a mezőny élén (Fotó: imdb.com)

Egy magyar alkotás is felkerült a dobogóra.

Hirdetés

Hirdetés

Összeállt az éves toplista, így elérkezett az idő, hogy a Magyar Filmadatbázis (mafab.hu) végeredményt hirdessen a közönség körében legnépszerűbb filmek mezőnyében.

Az első helyezett nem jelent meglepetést, a Star Wars: Az utolsó Jedik toronymagasan végzett a mezőny élén. Rian Johnson filmjére több mint 749 ezren váltottak jegyet csak decemberben, ami bőven elég volt a dobogó legfelső fokához. A második helyen egy animációs sikerfilm, a Gru 3 végzett 572 ezer nézővel,

míg a harmadikat egy magyar produkció, a Kincsem szerezte meg 452 ezer nézővel.

A top10-be nem került be további magyar alkotás, bár nem sokon múlt. A Viszkist 15 ezer nézővel utasította maga mögé Dwayne Johnson és Zac Efron vígjátéka, a Baywatch, de Antal Nimródnak sem lehet oka a panaszra, ugyanis új filmjét 271 ezren látták a mozikban, amivel a Kontroll nézőszámát is meg tudta haladni.

A harmadik és a negyedik helyezett Thor: Ragnarök között már közel 90 ezer mozijegynyi különbség van, de a továbbiakban elég szoros mezőny alakult ki. A képregényadaptációt a Halálos iramban 8 és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja követte. Erősen szerepelt A galaxis őrzői vol. 2. és az év legsikeresebb horrorja, az Az is. Előbbi hetedik, utóbbi a nyolcadik helyet szerezte meg nem sokkal megelőzve A szépség és a szörnyeteget.

Némileg meglepő, hogy sem a Valerian, sem a Páncélba zárt szellem, sem a Csajok hajnalig nem fért be a top50-be.

Az éves össznézőszám 14 280 877 míg az összbevétel megközelítőleg 20 milliárd forint volt. 

A top50-es listát az egyes filmek nézőszámával itt találják

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.