Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól mentek a gépek

| 2010. 03. 31. | 18:57:54
Eger – Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az Eger rali, melyen 11 páros képviselte megyénket. Jól szerepeltek a versenyzők.
Jól mentek a gépek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az öt bajnokságnak otthont adó nyitófutam igen szoros versengést hozott a végig száraz időjárási körülmények között zajló viadalon. A három napos versenyen idén már nem indulhattak a WRC-k és az A8-as autók, így most nagyobb és izgalmasabb harcokat láthattak a nézők, hisz sokkal kiegyenlítettebbé vált a mezőny.

Egy pici hiba vagy műszaki gond is tetemes és ledolgozhatatlan hátránnyá válhatott. Így történhetett meg, hogy a tavalyi bajnok Herczig Norbert hiába jött a legkomolyabb gyári Skodával, hiába gyűjtött be öt szakaszgyőzelmet tarsolyába, két defekt miatt csak a hetedik helyen ért célba. A versenyen végig vezető Turi Tamás az utolsó előtti gyorsaságin dobott egy szaltót, de szerencséjükre, talpra estek és tovább tudtak menni, így a második helyen értek célba. Az első hely ezáltal a végig a nyomukban loholó Asi ölébe hullott. A harmadik helyre, az idén visszatérő hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth János futott be. 

Eredmények:
1. „Asi”-Pikó Zsuzsa, Mitsubishi Lancer Evo IX 1:16:53,6
2. Turi Tamás-Percze Nándor, Mitsubishi Lancer Evo IX, 25,7 mp hátrány
3. ifj. Tóth János-Tagai Róbert, Peugeot 207 S2000, 40,0 mp hátrány

Dobogón végzett mindkét debreceni párosunk a rali1 küzdelmeiben

A Bakó László-Gyöngy Imre páros új szerzeményével, a Citroen C2R2-vel vágott neki az évadnyitónak. Az autó végig nagyszerűen muzsikált alattuk, egy váltóbak-törés okozott némi problémát a verseny során. Végül az előkelő abszolút 33. és az A6-os kategória 2. helyére sikerült bekormányozniuk az új autót. A Molnár Tamás – Szerepi Róbert – Lada 21074 trió sem volt megszeppenve az igen erős 10 főt számláló S1-kategórában. A folyamatos motormelegedés ellenére (a verseny előtt 1 nappal derült ki, hogy megfagyott a víz a motorban) is a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A rali2-ben mindent vittek a megyei pilóták

Bereczki Norbert, Kozma Lászlóval az oldalán magabiztosan megnyerte kategóriáját és az abszolút elsőséget is elhódította a Honda Civic VTI-vel. Norbi nagyon jónak értékelte élete első egri futamát, apróbb hibák őt is hátráltatták (második gyorsaságin eltalált egy követ, megsérült a futóművük, s majdnem fel is borultak), de ezek sem tudták megakadályozni győzelmében. A szintén Hondával versenyző püspökladányi Kuncz Dezső végig nagy harcban volt Bereczkivel, de a verseny második felében a motor is rakoncátlankodni kezdett és egy defekt is hátrébb vetette, így „be kellett érnie” az előkelő abszolút második hellyel, de kategóriája első helyét így is megszerezte. A Balogh Attila – Kovács Zoltán páros, életük első rali2-es futamát sikeresen teljesítették. Ladájuk a motorproblémák ellenére is a kategória harmadik helyére röpítette őket (abszolút 8.), amivel maximálisan elégedettek. A Bodnár Attila – Bara István, Honda trió pedig az N2-es kategória harmadik helyén ért célba. Az ifj. Bihari Péter-Konyári Zoltán kettősnek a bivalyerős injektoros 2000-es Ladájuk differenciálműje nem bírta a megpróbáltatásokat, így emiatt kényszerültek a versenyt – és élményautózásukat – is feladni.

A RTE versenyében is születtek sikerek

A RTE történetének legkomolyabb versenyén Bereczki Imre – Réti Balázs kettős az abszolút értékelés 8. helyén, kategóriájuk 7. helyén végeztek Mitsubishi Lancer Evo VI-os versenyautójukkal, amivel elégedettek a versenyzők. Ifj. Vizelli Károly – Nagy Péter ígéretükhöz híven a nézőknek autóztak, de eközben az A3-as kategória 8. és Lada Kupa 7. helyére sikerült behozniuk autójukat, így az eredménnyel is elégedettek lehettek. A Kun Gábor – Treitl Tamás – Lada triónak nem sikerült túl jól a versenyük, számtalan technikai probléma hátráltatta őket, végül a motortérben ülő navigátor közreműködésével láthatták meg a célt. László István és Szabó Gábor, a Citroen Saxoval három gyorsasági után kénytelen volt feladni a futamot egy féktárcsatörésnek köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szuperélelmiszert vontak ki a forgalomból
Szuperélelmiszert vontak ki a forgalomból
A kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz
Felújítás a Darabos utcán: a melegvíz-szolgáltatást is érinti
Felújítás a Darabos utcán: a melegvíz-szolgáltatást is érinti
A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. közleményt adott ki.
Gazdaság
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.