Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Senna-rajongók boldogsága: Bruno beül a Williamsbe

| 2012. 01. 17. | 15:53:04
London – Bruno leigazolt a nagymúltú Williams istállóhoz, oda, ahol a háromszoros világelső nagybácsi élete utolsó szezonját kezdte meg. Tizennyolc év után ismét látjuk majd kiírva a képernyőn: Senna, Williams-Renault.
A Senna-rajongók boldogsága: Bruno beül a Williamsbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel kétévtizedes „filmkocka-részletek” elevenednek meg újra a 2012-es Forma-1-es szezonban: a brazilok legendás világbajnokának, Ayrton Sennának az unokaöccse, Bruno leigazolt a nagymúltú Williams istállóhoz, oda, ahol a háromszoros világelső nagybácsi élete utolsó szezonját kezdte meg annak reményében, hogy negyedszerre is megszerzi a hőn áhított legfényesebb trófeát a bajnokság végén. Az akkor kék-fehér-sárga színben pompázó rakéták már évek óta Renault motort használtak, mégpedig nagyszerű eredményeket szállítva, hiszen Mansell 1992-ben addig soha nem látott fölénnyel nyerte meg a világbajnoki címet (amely teljesítményt csak tavaly sikerült túlszárnyalnia Vettelnek), vagy a rákövetkező évben Alain Prost brillírozott Sir Frank autójával, s csak a szezon elején sikerült a sokkal gyengébb technikával versenyző Ayrtonnak némi bosszúságot okozni a kis professzor számára.

Villeneuve volt az utolsó

Majd két év szünet után Damon Hill ünnepelhetett az akkor már inkább kék-fehér színkombinációjú autóban, aztán pedig a kanadai Jacques Villeneuve állhatott fel a világ tetejére, egyben ő az utolsó versenyző, aki világbajnoki címet szerezett a Williams-istállónak. S az idei esztendőben – 13 év eltelte után – újra az ikonikus francia aggregátokat állítja csatasorba a Williams alakulat, s hogy teljesen nosztalgikus legyen a hangulat az autósportok szerelmeseinek és a Forma-1-hez közelállóknak, néhány órával ezelőtt hivatalosan is bejelentették: Bruno Senna váltja Rubens Barrichellót az utóbbi években igencsak szenvedő didcoit-i székhelyű istállónál. A döntés mögött természetesen a lehetőségek hosszas mérlegelése áll, hiszen a veterán Barrichello mellett Adrian Sutil és Senna is próbálta megszerezni az egyetlen üresen maradt vezetői ülést.

Sutil rács mögé kerül?

Sutil helyzetén nagyot rontott a tavaly áprilisi – tettlegességig fajuló – vitája Eric Lux-szal, amelynek eredményeként a francia üzletember feljelentette a Force India volt pilótáját, s még mindig megvan annak az esélye, hogy a németet börtönbüntetésre ítélik. Barrichello a tavalyi évben nem győzte meg maradéktalanul a Williams szakembereit arról, hogy még mindig helye lehetne a csapatban, hiszen az újonc csapattársát, Maldonadót nem verte meg igazán nagy fölénnyel. Ezzel szemben Senna tavalyi beugró produkciója Spa-ban igencsak elnyerte tetszését Frank Williamsnak, s csöppet sem elhanyagoladnó tény az, hogy a fiatal brazil neve olyan szponzorokat hozott az anyagi gondokkal küszködő régi, nagynevű alakulathoz, amelyek szinte pár nap alatt összedobtak átszámítva a mintegy 4,5 milliárd forintnyi támogatást a fiatal brazil Forma-1-es karrierjének elősegítése céljából.

Nosztalgia

Egyszóval, egy generáció felnőtté válásához szükséges idő eltelte után ismét láthatjuk a sárga bukósisakot a közvetítéseken, s a feliratot a képernyőkön: Senna, Williams-Renault. S ha már a 18 évvel ezelőtti évadnyitó eseményekkel vont párhuzamot e sorok szerzője, azt is le kell írni feltétlenül: reméljük, az emblematikus három szó csak örömöt és boldogságot okoz majd a Sennáért és a Williams-ért szorítóknak, s véletlenül sem történik semmi olyan a pályákon, amely 1994. május elsejére emlékeztetne bennünket.

Ferenczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dresscode is van Magyar Péter debreceni rendezvényén
Dresscode is van Magyar Péter debreceni rendezvényén
Magyar Péter május 5-én, anyák napján jön Debrecenbe.
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
A négyéves debreceni kisfiú izomsorvadásban szenved; 1,3 milliárd forintba kerül az áhított gyógyszer.
Gazdaság
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.