Hirdetés

Régi idők focija: Loki–ZTE 5–3

civishir.hu

2009.11.29. 19:22

Régi idők focija: Loki–ZTE 5–3
Coulibaly góllal járult hozzá a sikerhez, és még egy tizenegyest is kiharcolt, csak a bíró nem adta

Debrecen - Az első félidőben nyolc gólt láttunk, de másodikban már egyet sem. Így is elmondható, hogy gólzáporos meccsen aratott győzelmet a DVSC, és már ott van a dobogón!

Hirdetés

Ha valaki megérezte az első félidő 5-3-as eredményét, és meg is fogadta azt, akkor őt nyugodtan nevezhetjük zseninek, és javasoljuk, hogy áldozza az életét a sportfogadásra, mert egy-két év „munkával” még a dédunokái jövőjét is megalapozza.

Gólt lőtt Varga a 3. percben (1-0), Oláh a nyolcadikban (2-0), Szakály a tizenhetedikben (3-0), és behúztuk a három pontot a Lokinak. Igán ám, de következtek a zalaiak, és Balázs (19. perc: 3-1), illetve a góllővőlistát vezető Rudnevs (22. perc: 3-2) révén jelezték: nem lefutott a meccs.

Komlósi remek helyzetfelismerése és higgadt, laza megmozdulása (!) után ismét kettővel ment a Loki (25. perc: 4-2), de Fodor a 16-oson belül buktatta Slukát, Todorovics pedig belőtte a tizenegyest (30. perc: 4-3). Coulibaly erőszakosságának köszönhetően (41. perc: 5-3) mégis kétgólos előnnyel mehetett a DVSC az öltőzőbe az első negyvenöt perc után.

Az első félidőben az volt az ember érzése, hogy régi idők focijába csöppent („Most mi támadunk, utána jöhettek ti!”), a védekezés nem igazán kapott nagy hangsúlyt egyik oldalon sem. A játékrész szomorú eseménye volt Varga sérülése, aki a bokájára kapott egy kiadósat, és nem tudta folytatni a játáékot.

Szünet után már „rendes” futballt láthattunk, mégpedig debreceni fölénnyel. A Loki egyértelműen uralta a középpályát, jól játszotta meg a széleket, és rendre helyzetbe is került. Tizenegyesből is növelhette volna az előnyt a Herzceg-gárda, ha Iványi játékvezető öt méterről „észreveszi”, amint Todorovics felborítja Coulibaly-t.

A Zalaegerszeg sem adta fel a támadás, a gólszerzés lehetőségét, Csank mester pechjére a Loki-védelem valamivel hatékonyabban látta el a feladatát, és ez már elég volt ahhoz, hogy Polekszicsnek könnyebb legyen az élete. A hajrában még volt néhány ígéretes Loki-akcó, de a „szétrúgott” talaj is ludas volt abban, holgy nem láttunk több gólt. Győzelmével a DVSC dobogós helyre tört előre.

Az MTK elleni elmaradt bajnokit csütörtökön játsszák Debrecenben.

Soproni Liga 5. forduló
DVSC-TEVA – ZTE FC 5-3 (5-3)
Debrecen, 4000 néző. Vezette: Iványi (Albert, Márkus)
DVSC: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Fodor – Czvitkovics, Varga J. (Kiss Z. 42.) , Ramos, Szakály (Katona 86.) – Oláh (Dombi 74.), Coulibaly
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Todorovics, Máté P. – Kamber – Sluka (Kovács G. 82.), Magasföldi, Horváth I. A. (Illés 69.), Balázs (Pavicsevics 38.) – Rudnevs
Gól: Varga J. (3.), Oláh (8.), Szakály (17.), Balázs (19.), Rudnevs (22.), Komlósi (25.), Todorovics (11-esből 30.), Coulibaly (41.)
Sárga lap: Fodor (23.), Ramos (28.), Todorovics (45.), Magasföldi (82.)

Szóljon hozzá!

Hirdetés