Hirdetés

Orbán: „A vélemény benne van a jegyárban”

Orbán Viktor fenntartja a kritikát

Blikk

2009.11.12. 11:12

Orbán: „A vélemény benne van a jegyárban”
Orbán Viktor mint Loki-drukker

A Debrecen fehérvári vendégjátéka után megfogalmazott kritikát Orbán Viktor fenntartja, és sajnálja, hogy Erwin Koeman politikainak minősítette azt. A vélemény benne van a jegyárban – fogalmazott.

Hirdetés

Hosszabb interjúban fejtette ki véleményét Orbán Viktor a Blikknek a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről. A Fidesz elnöke, aki a felcsúti Puskás akadémia alapítója a közelmúltban éles kritikát fogalmazott meg Erwin Koemannal és az MLSZ vezérkarával szemben a Videoton–DVSC rangadó után.  Sérelmezte, hogy a szövetség vezetése részéről senki nem jelent meg két bajnokesélyes találkozóján, és a szövetségi kapitány sem tette tiszteletét.

– Orbán Viktor maradjon a politikánál! – válaszolt a Nemzeti Sport hasábjain a szövetségi kapitány.
Orbán (a képen mint a parlamenti válogatott kapitánya) erre így reagált:
– Nálunk tízmillió embernek van véleménye a fociról, s azt nem tartom helyesnek, ha valaki ebből bárkit – akár engem is – ki akar zárni. Volt és lesz véleményem, el is fogom mondani. Ha úgy tetszik: benne van a jegyárban.

Orbán, ha megkérdezték, korábban is bírálta már Erwin Koeman munkáját, mivel nehezményezte, hogy a kapitány nem látogatja a fontosabb hazai mérkőzéseket sem. A politikus a válogatott szeptemberi selejtezői kapcsán is csalódottságának adott hangot.

– Kiment negyvenkétezer magyar ember a stadionba, mert úgy éreztük, valami történik, van végre csapatunk, és ráadásul jó ellenféllel játszottunk. És azt láttuk, hogy sem a bátorság, sem a büszkeség, sem az öntudat, sem pedig „a nézőkért, ha kell, meghalok" mentalitás nem volt meg a csapatban. Még egy értékes döntetlent is nehezen fogad el a 42 ezer szurkoló a lelátón, ha egyébként azt megalkuvó játékkal érjük el. Az a fajta futball, amin látszik, hogy a vezetőket vagy a fiúkat az érdekli, „csak blama ne legyen", „csak ússzuk meg valahogy", az mindig visszatetszést és súlyos kritikát fog kiváltani Magyarországon. Mert mi voltunk valakik, és bár most nem megy a szekér, leszünk is még valakik. Puskás Öcsikkel, Göröcsökkel, Albertekkel, Nyilasikkal a hátunk mögött mi nem futballozhatunk így – mondta Orbán Viktor a Blikknek.

A teljes interjú itt olvasható!

 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés