Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MLSZ-elnöki poszt: Makray Balázs nem legyintene

| 2010. 01. 04. | 18:42:16
Debrecen – Folynak a találgatások arról, hogy a már lemondott Kisteleki Istvánt ki követi az MLSZ elnöki posztján. Felmerült az is, hogy az új elnököt Debrecen adja.
MLSZ-elnöki poszt: Makray Balázs nem legyintene
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Makray Balázs neve ismerősen csenghet a hazai futball kedvelőinek, hiszen korábban éveken át fontos pozíciókat töltött be a labdarúgásban. Az évtized elején a DVSC ügyvezetője volt, az EURO 2004 és 2008 projektigazgatójaként is dolgozott, és 2005 végéig MLSZ-elnökségi tag is volt.

Az elmúlt években elsősorban Debrecen illetve a régió kulturális életében játszik kiemelt szerepet, hiszen Magyarország egyik legnagyobb rendezvényszervező cégének, a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-nek az ügyvezető igazgatója. Neve így értelemszerűen kicsit eltávolodott a labdarúgástól, az utóbbi időben viszont egyre erőteljesebben terjed az a hír a hazai futballvezetők és tulajdonosok körében, hogy ő lehet az MLSZ következő elnöke.
A pepsifoci.hu ezzel kapcsolatosan kereste meg Makray Balázst, akit arról kérdeztünk, igaz-e, hogy visszatér a futball világába, és ő lehet az MLSZ új elnöke.
– Kettéválasztanám a dolgot. Az előbbinek van alapja, hiszen érkezett hozzám felkérés, de nem országos, hanem helyi szinten, de erről konkrétumokat még nem tudok mondani. Ami pedig az MLSZ-elnöki posztot illeti. Nos, erről nem tudok egyelőre mit mondani, hiszen nem érkezett senkitől hivatalos felkérés. Ugyanakkor nem tagadom, pletykaszinten én is hallottam, hogy többen is úgy aposztrofálnak, mint a leendő MLSZ-elnök.

Makray egyelőre arra sem tudott választ adni, vállalna-e egy ilyen felkérést, ugyanakkor nem is zárkózott el ettől.
– Eléggé tisztázatlan még a helyzet az MLSZ-nél. Lemondott az elnök, de maradt is még, nem tudni, hogy csak az első ember távozik, vagy teljesen új elnökség áll majd össze. Ezek mind-mind fontos dolgok, és nem árt tisztázni, mielőtt az ember elgondolkodik egy feladaton. Úgyis fogalmazhatnék, hogy nagyon sok körülménynek kellene egyszerre teljesülni, hogy ezzel az ember komolyan foglalkozzon – nyilatkozta a "jelölt" a pepsifoci.hu-nak.
A futballtól egyébként a mai napig nem távolodott el teljesen, hiszen felügyelőbizottsági tag a Debrecennél, és a mai napig UEFA-ellenőr.

Makray azt is határozottan leszögezte, semmiképpen sem szeretne önjelöltként a hírekbe kerülni. Az egész történet onnantól számít számára érdekesnek, ha felkérés érkezik felé, ő nem keres támogatókat.
– A futballhoz való viszonyom olyan, hogy ha felkérnek, akkor nem fogom egy kézlegyintéssel elintézni a dolgot – mondja.
Makray egyébként hozzáfűzte, nem tudni még, kik lehetnek jelöltek, de arról ő is értesült, hogy páran Csányi Sándort látnák szívesen az MLSZ elnöki székében. Makray leszögezte, ha az OTP-vezér vállalná a feladatot, akkor mindenkinek illene hátrébb lépnie, hiszen ilyen kaliberű embernek a futball szolgálatába való állítását vétek lenne veszélyeztetni.

Forrás: pepsifoci.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Együtt iszogattak, majd baltával sújtott le ismerősére
Együtt iszogattak, majd baltával sújtott le ismerősére
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt az elkövető ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.