Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Loki-triplával írhat sporttörténelmet Debrecen

| 2010. 03. 25. | 17:30:10
Debrecen – Történelmi tettet hajthat végre a DVSC a 2009/2010-es szezonban, a Loki lehet a magyar labdarúgás történetében az első csapat, amely három hazai kupasorozatban is révbe ér ugyanabban az évben.
Loki-triplával írhat sporttörténelmet Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tekintélyes fociportál, a pepsifoci.hu latolgatja az esélyeket annak kapcsán,. hogy a hajdúságiak fej-fej mellett haladnak a Vidivel a bajnokságban, remek helyzetben vannak a Magyar Kupa elődöntőjében, és magabiztosan vezetik Ligakupa-csoportjukat is.

Korábban Magyarországon két sorozatot nyerhetett meg egy azon esztendőben egy csapat, a bajnokságot és a Magyar Kupát, a legutóbbi három szezonban van lehetősége egy alakulatnak három trófeát is a vitrinjébe tenni. Ez egyetlen egy „pályázónak” sem jött össze eddig, viszont előfordulhat, hogy 2010-ben sor kerül a triplázásra.

Két olyan gárda van a mezőnyben, amely még mindhárom sorozatban érintett, a DVSC-TEVA és az Újpest, a két gárda közül előbbi van jóval előnyösebb helyzetben.

A Loki a Videotonnal azonos pontszámmal élen áll a bajnokságban, ráadásul immár sorozatban nyolc meccset húzott be, a Magyar Kupában a Honvéd otthonában elért 1-1 után minden esélye megvan a fináléba kerülésre, a Ligakupában pedig magabiztosan vezeti csoportját úgy, hogy a legnagyobb rivális fehérváriakat nemrég Sóstón leckéztette meg.

Herczeg András, a DVSC-TEVA mestere nem szaladna nagyon előre:
– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mind a három sorozatban is az esélyesek között vagyunk, ugyanakkor igazság szerint így külön nem foglalkoztunk a triplázás lehetőségével. Az összes színtéren nagyon nehéz dolgunk volt és lesz, ezért mindig a következő feladatra összpontosítunk, ami most a Zalaegerszeg elleni találkozó lesz, így most számunkra ez a legfontosabb – nyilatkozta a szakember a pepsifoci.hu-nak.

A lilák esélye talán inkább elméleti, mint gyakorlati: a bajnokságban 11 pont Willie McStay együttesének hátránya, a kupadöntőbe jutáshoz Zalaegerszegen kell győznie a csapatnak (ez a bajnokságban sikerült, ráadásul a 4-1 tökéletesen megfelelne a célnak), igaz, a Ligakupában reális esélye van a fináléba kerülésre a fővárosi alakulatnak.

Az elmúlt években egyáltalán nem szokatlan jelenség, hogy a hajdúságiak ott vannak a végelszámolásnál több sorozatban is. 2008-ban például mindhárom sorozatban ott volt a Loki a „legjobb kettőben”: a Magyar Kupát magabiztosan tette zsebre, a Ligakupa fináléjában viszont oda-vissza kikapott a Viditől, a bajnokságban pedig az MTK csikócsapata előzte meg. Egy évvel korábban, 2007-ben egy büntetőpárbajon múlt a dupla, azt azonban a kupadöntőben a Honvéd megnyerte a piros-fehérek ellen.

Nem sok csapatot találunk egyébként az elmúlt 20 esztendőben, amely be tudta volna húzni mindkét jelentős címet idehaza (tehát a bajnokságot és a kupát, a Szuperkupától most tekintsünk el). Legutóbb, 2004-ben a Ferencváros volt képes a bravúrra, 1997-ben az MTK, 1995-ben pedig szintén a zöld-fehérek tudtak duplázni.

A Lokinak még egyszer sem, az új évezredben beköszöntött „aranyévekben” sem jött össze a dupla, így tehát kétszeresen történelmet írhat Herczeg András együttese 2010-ben.

www.pepsifoci.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki ellen merényletet követtek el Nyitrabányán (Handlova) - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Kozák Luca Olaszországban versenyzett.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.