Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenre hagyták a döntést

| 2010. 03. 23. | 21:03:09
Budapest – A hazai pálya és az idegenben szerzett gól előnyével várjuk a Magyar Kupa elődöntőjének a visszavágóját, a Bozsik-stadionban nagyot birkóztak a csapatok, de nem dőlt el semmi.
Debrecenre hagyták a döntést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legutóbbi DVSC–Honvédon győztes gólt szerző Adamo Coulibaly most a kezdőben kapott helyet, a Haladás ellen eredményes Feczesin Róbert pedig kispados sem volt. Herczeg András ezen túl is megkeverte rendesen a lapjait, hiszen alapemberek helyett fiatal reménységeknek (Bódi, Rezes, Korhut, Spitzmüller) adott helyet a kezdő tizenegyben.

A Honvéd mestere a találkozó előtt azt mondta, nem fognak fejvesztve támadni, mert az a legfontosabb szempont, hogy ne kapjanak gólt. Ehhez képest már az első másodpercekben meleg helyzettel kellett szembesülniük a hajdúságiaknak, hiszen nekik esett a hazai gárda. Aztán kiegyenlítődött a meccs, de továbbra is a hazaiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, a vendégeknél csak egy távoli Spitzmüller-bombát jegyezhettünk fel, mint komoly lehetőséget a gólszerzésre. A Honvéd előtt Debreceni, majd Bajner révén is ziccert hibázott, így a félidő 0–0-ás eredménye a Lokira nézve volt hízelgő.

A második félidőben többet birtokolta a labdát a DVSC, de helyzetig egyszerűen nem jutott el. Szépen felálltak a fiúk a Honvéd-térfélen, majd rendre elvesztették a labdát. Hiányzott az ötlet. A hazaiak előtt egy nagy helyzet adódott, miután Pantics rossz helyre öklözött egy beadást . A Loki kapus az ismétlést már fogta, jóvá téve a hibáját. A 81. percben a debreceniek úgy szereztek vezetést, hogy Szilágyi Honvéd-bekktől, Jancsuktól kapott gólpasszt, öt méterről pedig nem habozott, a hálóba vágta a játékszert (0–1). A kispesti gárdában volt annyi, hogy egyenlíteni tudjon: egy perccel a vége előtt egy bal oldali beadásnál Pantics beragadt, a teljes Loki-vedelem leblokkolt, Abraham pedig a kapuba fejelt (89. perc: 1–1)

A visszavágót április 13-án játsszák Debrecenben. A másik ágon a ZTE az Újpesttel csap össze. Az első meccset szerdán vívják (tv: Sport1, 18 óra, élő).

Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Honvéd–DVSC 1–1 (0–0).
Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette Iványi (Albert, Medovarszki)
Honvéd: Tóth I. - Takács, Cuerda, Debreceni, Jancsuk - Abbas, Horváth A. (Vukmir 64.), Coira (Moreira 82.), Hajdú – Bajner (Vólent 87.), Abraham
DVSC
: Pantics – Szélesi, Komlósi, Fodor, Korhut – Bódi (Vinicius 68.), Spitzmüller, Kiss, Rezes – Coulibaly (Kardos 86.), Yannick (Szilágyi 56.)
Gól: Szilágyi (81.), Abraham (89.)
Sárga lap: Horváth A. (45.), Vukmir (66.), Kiss Z. (80.)

Mesterszemmel

Massimo Morales: – Nagyon jó meccset játszottunk a Debrecennel, az első félidőben több gólszerzési lehetőségünk is adódott, kár, hogy ezeket nem értékesítettük. A második félidőben feljött a Debrecen, és kaptunk egy szerencsétlen gólt kaptunk.
Herczeg András: – Bosszús vagyok, mert a végén egy nagyon buta hibánkat kihasználva egyenlített a Honvéd. megnyerhettük volna a meccset. A Honvéd jó csapat, masszív, agresszív gárda. Nem lesz egyszerű a visszavágó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.