Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás a köbön

| 2009. 10. 30. | 21:50:02
Debrecen - Négy tizenegyest hozó találkozón szenvedett vereséget a DVSC az Újpesttől. A piros-fehérek a két büntetőjükből csak egyet lőttek be, és kikaptak. +Képgaléria
Csalódás a köbön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fergeteges hangulatban kezdődött a meccs, rangadóhoz illően. A Loki-tábor a szokásosnál is hangosabb volt, és a nagy tomboláshoz egy jeles évforduló is alkalmat kínált: 15 esztendővel ezelőtt alakult meg a DVSC-meccsek hangulatfelelőse, a Szívtiprók szurkolói csoport, melynek kitartása azóta is rendületlen.

A találkozó első negyedórájában „ismerkedtek” egymással a fiúk. A középpályán ment a nagy helyezkedés, de nem jutottak dűlőre a felek. Egy szép szabadrúgás-kombináció végén a DVSC került először helyzetbe, de lövés nélkül ért véget az akció. A 16. percben már feltette az i-re a pontot a hajdúsági legénység, miután az exlokista Takács felvágta Coulibalyt a 16-oson belül. A büntetőt Rudolf rúgta a jobb alsóba, és majd felrobbant a stadion az ovációtól.

Coulibaly a 26. percben újabb büntetőt harcolt ki, és ennek jogosságához sem fért kétség, annyi volt a különbség, hogy ezúttal Pollák volt a bűnös. Örömmámorban úszott a stadion népe, ám jött az első hidegzuhany: Rudolf kihagyta a büntetőt: jobb alsó felé vetődő Balajcza lábbal hárította a középre tartó labdát.

A kihagyott tizenegyesért nagy árat fizetett a Loki, mert a 40. percben a hazaiak ellen ítélt büntetőt Szabó Sándor játékvezető. Ennek jogosságához már fért némi kétség, hiszen Rajczi már azt megelőzően összerogyott, hogy az elvetődő Panticcsal találkozott volna. Kabát kilőtte a jobb alsót, így 2-0 helyett 1-1-et mutatott az eredményjelző.

Az első játékrész hajrájában az újpestiek kerültek lélektani előnyben, és valljuk be, hogy csak az égiek segítségével nem kapott gólt a Loki, amikor Tóth kapufát lőtt a 42. percben. A DVSC – boksznyelven szólva – megrendült a fordulat következtében, és az első 45 perc végét jelző sípszót már nagyon vártuk.

Szünet után az elején volt egy nagy Loki-roham kecsegtető lehetőségekkel, de gól nem született, az Újpest pedig kezdte átvenni a játék irányítását. A középpályán egyértelműen a lilák voltak fölényben, pedig Ramos révén egy labdaszerzőt is behozott a szünetben Herczeg András. A játék képe újabb vérfrissítést indokolt a hazai oldalon: a 61. percben Szakály váltotta Dombit. Ekkor bizony aggódó tekintetek szegeződtek a pályára a lelátókról.

A második játékrész derekán talált magára a DVSC, és jutott el ismét az újpesti kapuig, de miután eladott labdákból vélhetően idénycsúcsot döntött, nem tudott állandó nyomást gyakorolni. Az újpesti lendület is alábbhagyott, így eseménytelenül teltek a percek. A debreceniek tanácstalanságukban folyton Coulibalynak ívelgették fel a labdát, de a franciának a jó egy fejjel magasabb Vaskó mellett esélye sem volt.

A hajrában próbálta fokozni a tempót a Loki, de ötlet híján nem sokra jutott. Az Újpest viszont sikerre vitte az utolsó akcióját. Kellett hozzá Komlósi butasága, akik a 90. percben egy szöglet után kezezett a Loki kapuja előtt, Szabó játékvezető pedig habozás nélkül 11-est ítélt. Kabát higgadtan értékesítette a büntetőt, és ezzel a Loki kikapott.

Sajnos a vereség mellett az is nagyon fáj, hogy a DVSC gyengén futballozott, és ez sajnos kezd tendencia lenni...

Soproni Liga, 13. forduló:
DVSC-TEVA - Újpest 1-2 (1-1)
Debrecen, 7000 néző
v.: Szabó S.
DVSC: Pantic - Bodnár, Komlósi, Szélesi, Fodor M. (Laczkó, 77.) - Dombi (Szakály P., 61.), Kiss Z.(Ramos, 46.), Varga J., Leandro - Coulibaly, Rudolf.
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák - Simek, Sándor Gy., Korcsmár, Tóth N. (Jucemar, 87.) - Rajczi, Kabát.
gól: Rudolf (17., 11-esből), illetve Kabát (40., 91., mindkettőt 11-esből)
sárga lap: Takács Z. (17.), Pollák (26.), Rajczi (27.), Pantic (40.), Rudolf (58.), Korcsmár (62.), Vermes (69.), Komlósi (90.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Gazdaság
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.