Hirdetés

Ki a legjobb Magyarországon?

Labdarúgó NB I.: vasárnapi rangadó

Civishir

2009.10.25. 11:07

 Ki a legjobb Magyarországon?
Herczeg András izgalmas meccsre számít Fotó: Civishír

Debrecen – A jelenlegi formát tekintve a két legjobb magyar futballcsapat ütközik meg ma délután Székesfehérváron: a Loki és a Videoton összecsapása igazi rangadó (17.30, Sport 2).

Hirdetés

A Videoton a megnyert pontokat tekintve vezeti a tabellát, ám a vesztett pontok tekintetében a BL-szereplés miatt három meccsel kevesebbet játszott DVSC-Teva a legjobb. Nem túlzás tehát, hogy a vasárnapi derbi azt hivatott eldönteni, melyik gárda mostanság a legjobb Magyarországon. A trénerek szerint is izgalmas mérkőzés elé nézünk. 

Herczeg András, a Loki klubmenedzserének nyilatkozata is ezt tükrözi. – Egy rangadó vár ránk, a Videoton nagyon jól felkésztett csapat, kiválóan szerepel idén, egységes gárda. Háromesélyes a mérkőzés, amelyen bármi előfordulhat . A Fehérvárnak gólerős játékosai vannak, elöl Sitku és Alves mindig veszélyesen futballozik, a középpályán Farkas Balázzsal sikeresen megszűrik a támadásokat, hátul pedig Liptákkal és Horváthal nagyon stabilak. Nehéz feladat elé nézünk, de szeretnénk jó eredményt elérni, és három ponttal hazatérni. Hátul vannak problémáink, mert Mészáros Norbert mellett Bernáth Csaba is lesérült, Komlósi Ádám pedig eltiltás miatt nem szerepel Fehérváron – mondta a DVSC szakvezetője a klub honlapjának.
Mezey György, a Vidi edzője hasonló szellemben fogalmazott a vidi.hu-nak. 

– Érdekes mérkőzésre számítok. A DVSC kétségkívül rengeteg ember érdeklődését felcsigázta a nemzetközi szereplésével az elmúlt időszakban. Az is nyilvánvaló, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában gyűjtött tapasztalatoknak is köszönhetően masszív, küzdeni tudó, helyenként nemzetközi szinten is jól játszó együttessé vált. Meg kell azonban jegyeznem, hogy a magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája két, egymástól nagyon eltérő „hadszíntér”, teljesen más miliővel. A magam részéről úgy gondolom, hogy a hazai pálya előnyét is kihasználva, komoly kihívói lehetünk a debrecenieknek. Ugyanakkor azt is szeretném elmondani, nem ez lesz az a mérkőzés, ahol a taktikával kell villognunk, elsősorban a belső motiváció és a mentális erő döntheti el a vasárnapi derbi kimenetelét – vélekedett az egykori szövetségi kapitány. Egy biztos: amelyik gárda ma nyer, határozottan benyújtja igényét az őszi idény legjobb csapatának címére

Szóljon hozzá!

Hirdetés