Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Móna becsületbeli győzelme

| 2009. 10. 06. | 18:19:03
Debrecen – Amint arról már röviden beszámoltunk, a DVSC fiatal reménységekből álló bokszcsapata nem sok ellenállást fejtett ki Kecskeméten a BoxingONE csapatbajnokiján. Most nézzük bővebben, mit hozott a Kecskemét–DVSC randevú.
Móna becsületbeli győzelme
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jelen, és a jövő csatája, akár így is beharangozható lett volna a szombati esemény. Az egyik oldalon válogatottak sokasága (Ráth Miklós, Mihály János, Pekanov Tamás, Bacskai Balázs, Szellő Imre, Darmos József), a másik oldalon a tehetségek, akik közül természetesen kiemelkedik az olimpiát is megjárt Kalucza Norbert, és a kadet Európa-bajnok Móna Imre.

57 kg: Ráth Miklós - Kalucza Norbert (2:0)
A BoxingONE ligában – általában – 57 kg-tól 91 kg-ig rendezik a küzdelmeket, így a DVSC legeredményesebb bokszolója, Kalucza Norbert ez alkalommal saját súlyánál két kategóriával feljebb, pehelysúlyban lépett szorítóba. Kecskeméten az idei EU-s bajnokságon is helyátállt Ráth Miklóssal kellett volna felvennie a küzdelmet, ám – ahogy a mondat első feléből is kisejlik – nem járt sikerrel. A mérkőzés alig egy percig tartott, de ez idő alatt a hajdúsági bokszoló fejen és testen is kapott kemény ütéseket, aki megrendült állapotban kivonta magát a küzdelemből, egyszersmind feladva az összecsapást.

60 kg: Mihály János - Török János (4:0) 
Látványos küzdelmet hozott a 60 kg-os mérkőzés, ahol a debreceniek ifjúsági válogatottja, Török János, a milánói felnőtt vb-n is meccset nyerő félegyházi Mihály Jánossal csapott össze. A meccs kimenetele egyértelmű volt, Török talán csak a második menet bizonyos szakaszaiban tudta megszorítani ellenfelét.

64 kg: Pekanov Tamás - Szabó Ervin (6:0)
Taktikus, nem kifejezetten akciódús küzdelmet vívott a két technikás bokszoló, Szabó Ervin (DVSC) és Pekanov Tamás (KSC). A korábban felnőtt bajnoki címet szerzett Pekanov valamivel többet talált, és az ütéseiben is több volt a spiritusz, így pontozásos győzelme megérdemelt.

69 kg: Bacskai Balázs - Nagy Péter (8:0) 
Mindenfajta túlzás nélkül kijelenthető, hogy 69 kg-ban egyoldalú küzdelmet láthatott a publikum, hiszen az EU-s bajnok Bacskai Balázs simán verte a debreceni Nagy Pétert. Iskolaboksz volt a javából, ahol csak a KO-s ütés hiányzott Bacskai repertoárjából, de azt láthatóan nem erőltette a válogatott junior világbajnok klasszisa.

75 kg: Baranyi Richárd - Móna Imre (8:2)
Az év egyik legnagyobb meccsét hozta a Móna Imre–Baranyi Richárd küzdelem. A két bokszoló hosszú évek óta „kísérti egymást” különböző korosztályos versenyeken, és a BoxingONE ligában is igazi presztízscsatát hozott a találkozójuk. A kiegyenlített küzdelem harmadik menetének elején úgy tűnt, hogy Móna be tudja fejezni a meccset, de a kecskeméti Baranyi új erőre kapott, és a helyi publikum támogatásától feltüzelve óriási adok-kapok befejezést produkáltak. A pontozóbírók ez alkalommal Mónát látták jobbnak, de mindkét ökölvívó előtt le a kalappal.

81 kg: Szellő Imre - Széll Tamás (10:2)
Szellő Imre fokozatosan növelve az általa diktált tempót, s a 2. menet utolsó percében kényszerítette Széll Tamás edzőjét a kilátástalan meccs feladására.

91 kg: Darmos József - Deél Szabolcs (12:2)
A 2. menet elején Darmos József testen padlóztatta Deél Szabolcsot, hogy aztán ismét repüljön a debreceni edző kezéből a törölköző.

A Kecskemét így címvédőhöz méltó sima győzelmet aratott a BoxingONE „B” jelzésű csoportjának nyitótalálkozóján. A folytatás szűk három hét múlva következik, amikor október 23-án a DVSC fogadja Koszovó csapatát, majd két nappal később Kecskeméten vendégeskedik a balkáni válogatott.

forrás: www.monokli.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Az űr szakértői találkoztak Debrecenben
Az űr szakértői találkoztak Debrecenben
Ma már tudományágak sokasága foglalkozik távoli környezetünk vizsgálatával.
Megbánta, majd jóvá is tette bűnét egy hajdú-bihari zaklató
Megbánta, majd jóvá is tette bűnét egy hajdú-bihari zaklató
Fenyegető üzeneteket küldött volt párjának.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.