Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa: Debrecen felveszi a kesztyűt!

| 2012. 11. 28. | 16:04:21
A polgármester szerint senki se menjen "nyusziként" a ringbe.
Kósa: Debrecen felveszi a kesztyűt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen vezetői a jövőben szeretnék, ha az eddigieknél is komolyabb sikereket érne el a város az amatőr ökölvívásban, ezért is vállalkoztak arra, hogy a hagyományos, februárban sorra kerülő Bocskai István nemzetközi emlékverseny előtt két hónappal megrendezzék a férfi felnőtt bajnokságot, amely jövő hét szerdától szombatig tart majd.

A két esemény budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a megyei jogú város polgármestere arról beszélt, hogy a debreceni régióban manapság is sok jó bokszoló van, ám Váradi János olimpiai bronzérme (1980, légsúly) óta igazán kiugró eredményt nem tudott elérni helybéli öklöző, amin változtatni szeretnének. Jelezte, a város keresi a lehetőségeket, hogy a helyi boksz előrelépjen, s ebben jelenthet segítséget az országos bajnokság, melynek most először lesz házigazdája a hajdúsági város.

A politikus az egész magyarországi ökölvívással kapcsolatban is nagyobb elvárásokat fogalmazott meg a jövőre nézve, mert szerinte a londoni olimpián a magyar versenyzők bátortalanok voltak, és ez vezetett vereségeikhez, épp ezért meg kell változtatni a hozzáállást a riói olimpiáig, hogy akkor már senki se álljon "nyusziként" a ringbe, hanem a cél a bajnoki cím legyen a sportolók számára.

Azt elismerte, hogy eddig - a többi sportághoz hasonlóan - a boksz is nehéz helyzetben volt, nagyon kevés pénzből kellett gazdálkodnia, a körülményei rosszak voltak, ám a jövő évtől mindez megváltozik, hiszen a kormány 14 olimpiai sportág - köztük az ökölvívás - számára összesen évi 15 milliárd forintot biztosít. Szerinte, ha a magyar adófizetők pénzéből ennyi pénzt áldoznak a sportra, akkor elvárható, hogy az eredmények is jöjjenek, ami a szövetségek felelőssége lesz. Azt hangsúlyozta, hogy a pénz még nem elég a kiemelkedő eredményekhez, fontos a megfelelő szakmai munka. A jövőre vonatkozóan az a cél, hogy a kiemelkedő sportolókat nevelő edzők megfelelően legyenek fizetve, mint mondta, jobban keressenek mint a polgármesterek.

Az 57. Bocskai Emlékversennyel is a nagy célokat szeretné a város szolgálni, ezért azt támogatja, hogy a lehető legerősebb, lehetőleg kubaiakat, oroszokat felvonultató mezőny gyűljön össze jövő februárban, mert a magyar bokszolók számára elengedhetetlen, hogy minél jobb ellenfelekkel küzdhessenek meg, és ne egy-egy világversenyen találkozzanak először a legjobb nemzetek versenyzőivel, mert az szinte biztos bukást jelent.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívók Szakszövetségének elnöke egyetértett Kósa Lajossal abban, hogy a magyar bokszolók hozzáállásán változtatni kell, s egyben nagy lehetőségnek nevezte a jelentősen, sokszorosára növelt állami támogatást. Mint mondta, ez a magyar boksz több komoly, hosszú ideje húzódó problémáján segít, így például biztosítani lehet majd a sportolók megfelelő számú és színvonalú versenyeztetését, és az edzők megfelelő honorálását. Hangsúlyozta, négy év elég arra, hogy komoly eredményeket hozzanak a bokszolók.

A MÖSZ első embere változásokat is bejelentett a sportág szakmai munkájában. Felkérte a profiknál veretlen, a profiknál és az amatőröknél is világbajnok Erdei Zsoltot szakmai igazgatónak. Jelezte, "Madár" elvállalta a feladatot, ám csak jövő szeptembertől, mert addig még él a szerződése Lou Di Bella amerikai promóterrel, aki még a megállapodásuk szerint két meccset szervezhet neki.

Szintén változás, hogy a válogatottaknál menedzserek dolgoznak majd a jövőben: a férfiaknál Bolla Szilárd, a nőknél Belinszky Krisztina, az utánpótlásnál pedig Wida József.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az országos bajnokságon az olimpia után visszavonult Káté Gyulát leszámítva a teljes magyar élvonal, több mint száz versenyző ott lesz majd. Az Oláh Gábor utcai csarnokban a program jövő szerdán, csütörtökön, illetve pénteken, az elődöntők napján is 15 órakor kezdődik, a szombati finálék pedig 11 órától indulnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Daru érkezett Vámospércsre egy üzemanyagot szálló teherautó miatt
Daru érkezett Vámospércsre egy üzemanyagot szálló teherautó miatt
Tüzekhez is vonultak a hajdú-bihari lánglovagok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
KSH: egyre több külföldi látogat Debrecenbe és térségébe
A belföldi- és a külföldivendég-éjszakák száma is emelkedett országosan.
A Debrecen környéki külföldi befektetések is „dinamizálják” a térséget
Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország
Három ütemben újítja meg Polgár a járdáit
Akár a lakosok is segíthetnek a több mint 50 kilométeres járdahálózat korszerűsítésében.
Devizahitelesek: a Jobbik szerint a kormány „lepaktált” a bankokkal
A kabinetnek biztosítania kellene az elsétálás jogát – mondják.
Gondozási központot alakítanak ki Hajdúhadházon
Napelem és akadálymentesítés is lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.