Hirdetés

Ismét összeáll a Bajzát–Kerekes csatársor Debrecenben!

civishir.hu

2010.12.27. 10:21

Ismét összeáll a Bajzát–Kerekes csatársor Debrecenben!
„Zsombi csak egy van” tavaly egy másik csapatban próbálkozott (Fotó: civishir.hu)

Debrecen – Tudjuk, az élet nagy rendező, és ha még rásegítenek, akkor születnek a nagy drámák: rögtön az első napon lép pályára a címvédő „Kis Loki” és a tavalyi második „Öreg Loki” a Real Team-kupán. Mindenki a Hódosba!

Hirdetés

Hirdetés

A sorsolás szeszélye, no meg a szervezők „keze” által a debreceni kispályás futball két ásza lesz érdekelt a jubileumi, X. Real Team-kupa nyitányán. Hétfőn kivételesen délután kettőkor kezdődnek a küzdelmet, a további napokon azonban már délelőtt tíztől.

Az egyik nagyágyú, a Füredi Söröző – tavaly még Royal Casino néven futott a gárda – ifjabb Szima Gábor által menedzselt társaság. Fiatal lokisták – többek között Rezes, Bódi, Nagy Zoltán – adják a lendületet a csapatnak, és nem rejtik véka alá a célkitűzést: a végső győzelem! A duplázás még egyetlen csapatnak sem sikerült a Real Team kupa egy évtizedes történetében, a Füredi Söröző ifjonc társaságának pedig feltett szándéka, ahogy elsőként törje át a gátat.

A másik menő debreceni csapat, az Ecuador tavaly éppen a Kis Lokinak nevezett Füredi Sörözőtől kapott ki a fináléban, így természetesen a reváns vágya is fűti az alakulatot. Akár Öreg Lokinak is becézhetnénk a társaságot, hiszen jócskán érett korú futballisták alkotják, de amint az délután tapasztalható lesz, egyáltalán nem tisztelik a fiúk a fiatalságot. Az Ecuador még nem a sörpocakos öregfiúk-focit műveli kispályán, hanem a profit. Csehi Zoltán, Bajzát Péter, Kerekes Zsombor, a Madar-testvérek, Nagy Csaba, Nagy Szabolcs, Nagy István – ilyen összeállításban nem lehet más a célkitűzés, mint a végső győzelem!

– Mindig is szerettem kispályázni, de amíg profi voltam, tartottam tőle, mert elég megterhelő a talaj az ízületek számára. Most már nincs mitől aggódni, és szívesen megyek, ha hívnak, főleg az Ecuadorba, ahol régi barátok között játszhatok – mondta a Cívishírnek Kerekes Zsombor, amikor a kispályás focihoz fűződő „viszonyáról” kérdeztük.

A debreceni futballhívek kedvenc Zsombija tavaly Sándor Tamásékkal a Paripa Csárda színeiben indult a Real Team-kupán, azóta lett oszlopos tagja az Ecuadornak, melyet immár a debreceni kispályás pontvadászatban és más fellépéseken is erősít, ha éppen játékra alkalmas fizikailag. Az elmúlt két hónapban egy súlyos arcsérülés miatt volt maródi, mégpedig Sándor Tamásnak „köszönhetően”, aki műtőasztalra küldte a Báránd–Téglás Megye I-es bajnokin.

– Ezen a Real Team-kupán nem leszek csúcsformában, mert sokat kihagytam, és nem is követelem magam a pályára, de ha a fiúk úgy érzik, hogy segíthetek, akkor beleadok mindent. Tudom, hogy nem babra megy a játék, de én azért egy jó bulinak is felfogom a Real Team-kupát – mondta Kerekes Zsombor, akinek a csapata hétfőn 15.30-tól vívja az első meccsét, a részletes program egyébként egyébként megtekinthető itt, a torna honlapján.

Ismert, a torna meccseire a Bwin.com-on fogadni is lehet. A játékos kedvű olvasóink számára Debreceni Péter szervezőtől kértünk némi esélylesőt. A torna első napja szerinte nem tartogat meglepetéseket, azaz az A csoportból a címvédő Füredi Söröző, a B-ből pedig az Ecuador lép tovább az első helyen. A második, szintén továbbjutást érő helyeket – Debreceni Péter szerint – a DVSC-s Szilágyi Péter és a videotonos Lázár Pál nevével fémjelzett derecskei gárda, a CL Disaster, illetve a kecskeméti futsalosokat felvonultató Viszövi csapata szerzi meg.

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.