Hirdetés

Csúcsrangadó Tisza Tiborral és más labdazsonglőrökkel

civishir.hu

2011.06.16. 13:58

Csúcsrangadó Tisza Tiborral és más labdazsonglőrökkel
Tisza Tibornak nagypályás csapata még nincs, de kispályán már elkelt (Fotó: tiszatibor.hu)

Debrecen – Az egyik oldalon Tisza Tibor és társai, a másikon a fiatal lokisták, avagy Ecuador kontra Füredi Söröző – debreceni szuperrangadót rendeznek csütörtökön este 20.30-tól az egyetemi sporttelepen!

Hirdetés

Hirdetés

Élesedik a helyzet a debreceni kispályás labdarúgó-bajnokság első osztályában, mely minden kétséget kizáróan a legnívósabb pontvadászat e honban az 5+1-es műfajban. A színvonalat az élcsapatokban NB I-es profi játékosok emelik, de ott vannak a kispályás menők, akik „hazai pályán” egyáltalán nem lógnak ki a sorból. Sőt!

A helyzet úgy fest az I. osztályban, hogy a Real Team vezet, de három meccsel többet játszott, mint az esti rangadó egyik csapata, az Ecuador, mely a pontveszteségek alapján a legjobb a mezőnyben. Egyelőre. A kispályás bajnokságot évekig uraló alakulat a következő három meccsén komoly lépéselőnybe kerülhet, de le is szakadhat. A fiatal lokisták nevével fémjelzett Füredi Söröző után következik pénteken az Ecu számára a Viktor Security, majd hétfőn a listavezető Real Team.

– Mi arra készülünk, hogy mindhárom rangadót megnyerjük, és sikerül átvennünk a vezetést a tabellán – mondta a Cívishírnek Nagy Szabolcs, az Ecuador oszlopos tagja. – Egyelőre természetesen még csak az esti derbire koncentrálunk. Úgy érzem, testben és lélekben egyaránt ráhangolódtunk a Füredi Söröző elleni összecsapásra, biztos vagyok benne, hogy egy igazán látványos, izgalmas meccset vívunk. A focibarátokat szeretettel várjuk, mindkét csapat gondoskodni fog a szórakoztatásukról.

Apropó, szórakoztatás! A pályán az Ecuador színeiben ott lesz Tisza Tibor, a túloldalon azonban nem léphetnek pályára DVSC felnőtt csapatának tagjai. Amint azt Spitzmüller István elmondta, a lehető legmagasabb helyről érkezett a parancs, hogy ezeket a csatákat immár hanyagolniuk kell, és bár nagyon szeretnek kispályázni, elfogadják a döntést, elvégre profi futballisták.

– A holt idényben játszhattunk, de most, hogy elkezdődött a felkészülés, már nem. Érthető a tiltás, futballozni nem lehet fél gőzzel, illetve lehet, de nincs értelme. Én például minden beleadok kispályán is, amiben azért benne van a sérülés lehetősége, valljuk be. Fájó szívvel, de a partvonal mellől kell megnéznem az Ecuador elleni rangadót, mert természetesen ott leszek este a DEAC-pályán, és szurkolok a fiúknak! – mondta érdeklődésünkre Spitzmüller István, a Füredi Söröző egyik „dzsolidzsókere”.

A Füredinek azért lesznek „izmos” emberei a pályán is, hogy az Ecuador tagjai ne ihassanak előre a medve bőrére. Felvonul a balmazújvárosi különítmény, az NB III-ban második helyen végzett csapat oszlopos tagjai közül Szűcs László, Belényesi Miklós és Nagy Róbert is ott fog lógni Tiszáék nyakán, illetve nem vonatkozik a tiltás az U17-es válogatott Szécsi Márkra, illetve a többi NB II-es játékosra sem.

Az állás:

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.