Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Dunaújváros kipipálva, jöhet a Hypo!

| 2010. 10. 06. | 22:24:15
Dunaújváros – Ötven percig lerágtuk a körmünket az izgalomtól, aztán a végjáték olyan sima lett, mint az országút. A szombati BL-csata előtt jót tett a lelkünknek egy idegenbeli győzelem.
A Dunaújváros kipipálva, jöhet a Hypo!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első félidőben nem irigyeltük Köstner mestert, hiszen kis híján felrobbant a dühtől a kispadnál. Erre természetesen nyomós oka volt: a Loki gyenge játéka. Illetve nem is a gyenge a pontos kifejezés, hanem a szeleburdi. A lányaink ugyanis ámulatba ejtő gólokra és óvodás bakikra egyaránt képesek voltak. A debreceni szenvedés azzal kezdődött, hogy Bulathnak nagyon nem ment a játék, le is kapta a pályáról Köstner Vilmos (10. p.: 5–4). Sajnos a másik „tüzér”, Sopronyi Anett sem villogott, így átlövésből meglehetősen szerény teljesítményre tellett, szélső játékból még annyira se, csak az átlövőkkel, Szabóval és Borbással lehettük elégedettek (15. p.: 8–5). A hazaiaknál azonban Ferling, Radulovics, Balogh és Nagy Ivett is nagyon élt, s mivel védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán a hajdúságiak, futniuk kellett az eredmény után (20. p: 10–9). A félidő finisében sikerült utolérni az ellenfelet, de Radulovics egy bombagóllal elvette még azt az apró örömöt is tőlünk, hogy legalább a szünetben ne álljunk vesztésre.

Bíztunk a jobb folytatásban, erre azt kaptuk, hogy a 35. percben elment négy góllal a Dunaújváros (21–17). Kis híján sokkot kaptunk, de rákapcsolt a Loki, és Slakta, Bogdanovic, illetve Borbás góljaival viszonylag hamar egyenlített (42. perc: 22–22). Láss csodát, két perc múlva Slakta góljával már vezetett a Debrecen! S milyen szép lett volna, ha az újvárosi nyitott védekezés ellen több ötlet pattan ki a debreceniek fejéből! Elképzelés hiányában azonban sokáig csak szenvedett a Lokomotív, és nagyon ritkán került helyzetbe, szerencsére Kiss Éva remekül védett, így tartani tudta az ikszes állást. Igencsak szoros végjáték elé nézünk – gondoltuk az 50. percben 26–25-nél. Bárcsak minden tévedésnek így örülnénk! A Loki védekezése feljavult, míg az újvárosiak elkészültek az erejükkel (55. p.: 26–31). Hiába a dicső múlt, Radulovics, Ferling és Balogh már nem mai „csirke”. Ráadásul a végén Bulath is magára talált, a Kiss-gárda sorsa ezzel megpecsételődött.

Összességében egy kiváló meccset láttunk, a hibákon rágódni pedig az edzők baja...

Női kézilabda NB I., 6. fprduló:
Dunaújváros–DVSC 29–33 (17–16)
500 néző, játékvezetők: Andorka, Hucker
Dunaújváros: Víg, Győri (kapusok), Balogh 2, Erdősi 1, Felső, Ferling 7 (4), Gera, Gáspár, Jókai, Nagy I. 5, Radulovics 5 (1), Sári 1, Takács D. 5, Takács L., Velky 1. Edző: Kiss Szilárd.
DVSC: Kiss É., Triffa (kapusok), Bogdanovics 6, Bognár B. 7 (4), Borbás 4, Bulath 4, Csáki 2, Dakos, Hornyák D., Juhász, Karalyos, Kazai 2, Pácz, Slakta 4, Sopronyi 1, Szabó V. 3. Vezetőedző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4

Mesterszemmel

Kiss Szilárd: – Benne volt, hogy legyőzzük a Debrecent. Volt a második félidőben három perc, amikor négy labdát eladtunk, azon ment el a meccs.
Köstner Vilmos: – Az a csapat, amelynek játékosai az egyéni érdekeket részesítik előnyben a csapatérdekkel szemben, bukásra van ítélve. Azért tudtunk ma nyerni, mert hosszabb a kispadunk. Rendkívül fegyelmezetlenek voltunk. Ezt még egyszer nem engedhetjük meg magunknak!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debreceni összefogás az ötéves Noémi gyógyulásáért
Debreceni összefogás az ötéves Noémi gyógyulásáért
Daganatos megbetegedés miatt gondozzák Debrecenben.
A Nagytemplom rejtett kincsei is előkerülnek
A Nagytemplom rejtett kincsei is előkerülnek
Jó programokra invitálják az érdeklődő debrecenieket.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.