Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

SZENZÁCIÓ: győzött és döntős a DHK!

| 2011. 03. 02. | 22:38:21
Székesfehérvár – Példaértékű sportemberi magatartásról tettek tanúbizonyságot a Jegesmedve-DHK vegyescsapat ifjúsági játékosai, akik dacolva minden külső körülménnyel, idegenben győzték le a Székesfehérvárt és jutottak a bajnoki döntőbe.
SZENZÁCIÓ: győzött és döntős a DHK!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról a Cívishír elsőként beszámolt, botrányba fulladt a két ifjúsági csapat negyedik, Debrecenben megrendezett mérkőzése. A hazai csapat 2-2-es állásnál egy teljesen szabályos gólt ütött, amit a bírók nem „akartak” észrevenni. Míg a debreceni játékosok ünnepeltek, a fehérváriak – eszmélve a gól okozta sokkból– bírói „buzdításra” a korongot az üresen tátongó debreceni kapuba juttatták. A debreceniek hevesen reklamáltak, a hazai nézők tüntettek a felháborító bírói hiba miatt, mindhiába. A sporik előbb Fekete Albert vezetőedzőt, majd Könczei Áron csapatkapitányt is fegyelmivel sújtották. Az indulatok elszabadulása miatt Korcsinszky György klubelnök nem engedte vissza csapatát a jégre, így a bírók lefújták a mérkőzést. Míg a  Cívishíren és a különböző internetes fórumokon egymásnak estek a felek, és a klubelnök a döntést magyarázta, addig a Magyar Jégkorong Szövetség a pályán elért eredménnyel (2-3) a Fehérvár javára írta a mérkőzést, amit a debreceniek megóvtak. Az óvás ellenére és eredményének ismerete nélkül játszották le a csapatok a szerdai, székesfehérvári ötödik (?) találkozót.

Debreceni szempontból a lehető legjobban indult a meccs, hiszen a 4. percben Mocsári vezetést szerzett a DHK-nak, sőt a legszebb álmainkat felülmúlva, a 15. percben Ábrahám megduplázta az előnyt. A gól után felocsúdni látszott a hazai csapat, hiszen Arany góljával szépített a Fehérvár (1-2). A második harmad egyértelműen a hazaiaké volt, akik előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (3-2). A debreceni-miskolci vegyes csapat nem roppant meg és a záró harmad 7. percében Ritó emberhátrányból(!) egyenlített. Az öröm nem tartott sokáig hiszen a fehérváriak szinte azonnal válaszoltak a debreceni gólra, ám Ritó ismét villant és újra egyenlő volt az állás.A hátralévő 10 percben nem született gól, így jöhetett a hosszabbítás a végletekig kiélezett találkozón. Az 5 perces ráadás nem hozott változást, az elcsigázott csapatok lélekben talán már a büntetőlövésekre készültek. A büntetőlövésekből a Jegesmedvék-DHK jött ki győztesen, hiszen míg a hazaiak mindhárom büntetőjét kivédte Fucskó, fiaink – Könczei Áron révén – egyet beütöttek és megnyerték a mindent eldöntő találkozót.

Sportemberi nagyságükról tettek tanúbizonyságot a debreceni-miskolci játékosok, azok után, hogy hétfőn a bírók hazai pályán elvették tőlük a győztes mérkőzés és továbbjutás lehetőségét.  Azt a Székesfehérvárt győztük le háromszor otthonában, amelyik összes alapszakaszbeli meccsét megnyerte és a bajnoki cím legnagyobb esélyeseként várta a rájátszást. Eddig...

BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!

Korcsinszky György, a DHK klubelnöke a mérkőzést követően azonnal a Cívishír rendelkezésére állt: – Büszke vagyok a csapatomra, azt hiszem, hogy csattanós választ adtunk a kétkedőknek. Rettenetes izgalmas mérkőzésen, az akarat diadala volt a mai. Köszönjük a korrekt bíráskodást. Készülünk a döntőre!

OB I. Ifjúsági Bajnokság, elődöntő 5. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 - Jegesmedve-DHK  4-5 (1-2, 2-0, 1-2, 0-0, 0-1), hosszabítás és büntetőlövések után

Székesfehérvár, 300 néző, vezette: Haszoníts, Varjú (Márkus, Kész)
Sapa Fehérvár AV19: Vég – Reiter, Csombok, Somos, Bencze, Füri, Pukli, Gábor, Arany, Czobor, Sofron, Láday, Szimler, Árkovics, Vincze, Tóth, Pillók, Orosz, Dósa, Kiss, Nagy, Berényi (kapus). Edző: Fekti István
Jegesmedve-DHK: Fucskó – Ábrahám, Bagdács, Elekes-Darabont, Könczei, Miskolczi, Fábián, Kocsag, Csuvár, Balázs, Ritó, Mocsári, Zsigmon, Gál, Pál, Zári, Csáti, Vincze, Kiss-Vikonkal, Tar (kapus). Edző: Bíró Ignác
Gól: Arany, Vincze 2, Tóth illetve Mocsári, Ábrahám, Ritó 2, Könczei (büntetőből)
Kiállítások: 12, illetve 14 perc

Bár a botrányos negyedik mérkőzést megóvták a debreceniek, a győzelemmel az jelentőségét vesztette. Összesítésben 3-2-es győzelemmel jutott az ifjúsági hokibajnokság döntőjébe a Jegesmedve-DHK csapata, ahol az FTC-Dunaferr közös csapatával találkozik.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kamarás Iván jár az anyák kedvében Debrecenben
Kamarás Iván jár az anyák kedvében Debrecenben
Ingyenes programra várják az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fenntartható Debrecen: követendő példákat állítottak
Négy cégnek adtak át városi elismerést.
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.