Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korcsinszky György: Tömegverekedést előztem meg!

| 2011. 03. 01. | 14:45:05
Debrecen – Olyan felfokozott idegállapotba kerültek a fiúk, hogy nem láttam értelmét visszaengedni őket a jégre, mert öt percen belül egymásnak estek volna ököllel – véli a DHK első embere a hétfő esti botrányról.
Korcsinszky György: Tömegverekedést előztem meg!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Cívishír a helyszínről tudósított hétfőn este az országos botrányt hozó U18-as bajnoki elődöntőről. Egy meg nem adott debreceni gól után szabadultak el az indulatok a debreceni jégcsarnokban, ahol a hazaiak a magyar hoki fővárosából, Székesfehérvárról kaptak a papírforma szerint esélyesebb, de verhető ellenfelet. A történetről itt megírtuk mindent, most pedig Korcsinszky György klubelnököt kérdeztük, hogy a második harmad derekán miért adta fel a meccset.

– Számunkra sporttörténelmi sikert jelentett volna a győzelem, hiszen azzal kiejtjük az előzetesen sokkal esélyesebbnek vélt Fehérvárt. Érthető tehát, hogy már eleve felfokozott hangulatban léptek pályára a fiataljaink a nagy tét által. Az ellenfélnek mégis több vesztenivalója volt, mivel a bajnoki cím első számú várományosának tekint rá a magyar jégkorongos társadalom. Ritó László 2–2-nél a második harmad 13. percében teljesen szabályos és jól látható gólt lőtt, ráadásul amíg mi örültünk, addig a fehérváriak üres kapuba gólt lőttek. Legalább egy tucatnyian voltunk a jégen, mire a játékvezetők azt mondták, hogy ezzel nem akadályoztunk a fehérváriak akcióját. Megáll az ész! A játékosok olyan idegállapotba kerültek, hogy alig tudtuk visszafogni őket a cserepadon. Természetesnek tartottam a reakciót, ilyen igazságtalanságot ugyanis még felnőtt fejjel is nagyon nehéz feldolgozni, 18 éves fiatalemberek számára pedig lehetetlen. Láttam a szemekben, hogy ha folytatódik a meccs, öt percen belül tömegverekedés tör ki pályán. Úgy gondoltam, ezt kötelességem megelőzni, ezért nem engedtem vissza a jégre a fiúkat – mondta a Cívishírnek Korcsinszky György, a DHK elnöke.

A debreceni hoki alapítója elmondása szerint a több mint két évtizedes elnöki tevékenysége során még egyszer vezényelte le a pályáról a debreceni csapatot, amikor a Pomáz játékosai egy felnőtt bajnokin verték a DHK fiataljait az újpesti pályán. Az is indokolt volt, a mostani is – tette hozzá Korcsinszky György, aki a bírók hétfő esti tevékenységét nem akarta minősíteni, de azért megjegyezte, hogy a meg nem adott gólt, csak az nem látta gólnak, aki nem akarta. Sérelmezte továbbá azt, hogy amikor Könczei Áron csapatkapitány a bíróknál érdeklődött, rögtön tízperces fegyelmi büntetést kapott.

– Fültanúja vagyok számos alkalommal, amikor a fővárosi csapatok játékosai nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szidják a játékvezetőket, akkor az elszáll a fülük mellett, de ha egy debreceni óvatosan megkérdezi, hogy mi történt, akkor az már automatikusan tíz perc fegyelmit jelent – jegyezte meg az elnök, utalva arra, hogy a DHK folyamatos diszkriminációnak van kitéve.

A debreceniek egyébként az óvásban azt kérik – mondta el Korcsinszky György –, hogy a mérkőzést játsszák újra Debrecenben, de négy másik játékvezető közreműködésével. A magyar hokiszövetség versenybizottsága pénteken dönt – tájékoztatta a Cívishírt Kovács Zoltán főtitkár –, de a hajdúságiak már szerdán, Fehérváron csattanós választ adhatnak az őket ért sérelmekre. A párharc az egyik fél három győzelméig tart, az állás pedig 2–2, ha beleszámítjuk a fehérváriak hétfő esti kétes győzelmét. A hírek szerint a DHK hívei szurkolói buszt szerveznek!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debreceni összefogás az ötéves Noémi gyógyulásáért
Debreceni összefogás az ötéves Noémi gyógyulásáért
Daganatos megbetegedés miatt gondozzák Debrecenben.
A Nagytemplom rejtett kincsei is előkerülnek
A Nagytemplom rejtett kincsei is előkerülnek
Jó programokra invitálják az érdeklődő debrecenieket.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.