Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez történelmi nap Debrecenben!

| 2015. 02. 10. | 11:01:09
Reggelig is tarthat a harc! Irány a Tócóskert! Zúgjon a Hajrá, DHK!
Ez történelmi nap Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első rájátszásos mérkőzését vívja kedden este 18 órától a Debreceni HK a jégkorongos MOL-ligában, ami nem csak azért különleges, mert debreceni szempontból sporttörténelmi jelentőségű, hanem azért is, mert lehet, hogy az utolsó hazai meccs az 2014/2015-ös idényben. Erre azonban van egy szebb forgatókönyvünk is!

A szerkesztőségbe érkező kérdések alapján megállapítható, hogy sokan még mindig nincsenek tisztában a MOL-liga rájátszásának szabályaival, ezért szájbarágós ráhangoló következik:

Idegenbeli bravúr kell

Február 1-jén véget ért az alapszakasz, minden csapat 42 meccset játszott négy és fél hónap alatt, azaz mindenki hatszor csapott össze mindenkivel, háromszor idegenben, háromszor hazai pályán. Az alapszakasz győztese, a Miskolc és a második helyezett Dunaújváros a négy közé jutott, a 3-6. helyezetteknek ezért külön játszaniuk kell, mégpedig úgy, hogy a harmadik (Érsekújvár) a hatodikkal (Újpest), a negyedik (Brassó) pedig az ötödikkel (Debrecen). A korábbi szokással ellentétben ezúttal az alapszakaszban hátrább végzett csapat is biztosan rendezhet meccset, ugyanis a párharc nála kezdődik, hogy a következő két meccsre az ellenfél otthonába költözzenek a csapatok. A tervezett dátumok: 2015. február 10., kedd, február 13., péntek és február 14., szombat.

A hajdúsági legénység tehát egy meccset mindenképpen vív hazai pályán, méghozzá ma, kedden este, és ahhoz hogy újra lássuk a Tócóskertben Ladányiékat, nyerniük kell egyszer a szászok egykori erdélyi központjában is, miután reményeink szerint behúzzák a kedd esti, debreceni palánkcsatát.

Robogj tovább, Debrecen!

Játsszunk el a gondolattal, hogy a DHK sikerrel veszi a csíkszeredai hokisokra épülő Brassó elleni párharcot. Elődöntősként vagy a Miskolccal, vagy a Dunaújvárossal találkozik, attól függően, mi lesz az Érsekújvár-Újpest negyeddöntő eredménye. Az alapszakaszt győztese ugyanis azt a negyeddöntőből továbbjutó csapatot kapja, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett. Az alapszakasz második helyezettje pedig a másik továbbjutóval játszik a döntőbe jutásért. A közvetlenül az elődöntőbe került két csapat pályaelőnyt élvez. A döntőbe jutáshoz 4 nyert mérkőzés kell. A pályaelőnnyel rendelkező csapatok a pályaválasztók az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. mérkőzésen. A meccsnapok: 2015. február 17., kedd, február 18., szerda, február 21., szombat, február 22., vasárnap, február 25., szerda, február 28., szombat és március 3., kedd. A meccsnapok a tévéközvetítések miatt változhatnak!

Hirtelen halál. Na de mikor?

Az alapszakaszban jobban teljesítő csapat továbbra is előnyöket élvez. A döntőbe jutott két gárda közül annak lesz pályaelőnye, amelyik az alapszakaszban előrébb végzett. A DHK ezzel az előnnyel csak akkor élhet fináléba jutása esetén, ha a másik ágon az Újpest vívja ki a döntőbe jutást.

Az elődöntőhöz hasonlóan 4 nyert mérkőzés kell a MOL Liga-győzelemhez. A pályaelőnnyel rendelkező csapatok otthon vívják az 1., a 2. és ha szükséges, az 5. és a 7. találkozót. A meccsnapok: 2015. március 7., szombat, március 8., vasárnap, március 11., szerda, március 12., csütörtök és ha szükséges, akkor március 15., vasárnap, március 18., szerda és március 21., szombat. A program a tévéközvetítések miatt itt is változhat!

Érdekesség, hogy a rájátszásban nincs büntetőpárbaj. A rendes játékidő után hirtelen halálig játszanak a csapatok 4-4 mezőnyjátékos ellen! Akár reggelig, ha nincs addig döntés.

A remény hokis elve

A Debrecen és a Brassó között minimális volt a különbség az alapszakaszban. A 6 meccsből kettőt nyert meg a DHK, de azokat is büntetőkkel. A Brassó ugyan négy "rendes" győzelmet könyvelhetett el, de abból három mindössze egygólos siker volt! Az alapszakaszban összességében kiegyensúlyozottabb volt az erdélyi gárda, hiszen 16 ponttal többet gyűjtött, de a rájátszásban a pillanatnyi forma dönt, ezért aztán reménykedhetnek a debreceni szurkolók. A reményünket az is tovább táplálhatja, hogy a hoki csúcsligájában, a tengerentúli NHL-ben az ezt megelőző, 2013/2014-es szezonban a Los Angeles Kings csak a tizedik helyen jutott a rájátszásba, ahol aztán imponáló magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt, s nyert 2012 után másodszor is Stanley Cupát.

A DHK-Brassó párharc első összecsapását a Digisport kedden este 18 órától élőben közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
A világ negyedik legnépszerűbb ilyen jellegű műsora.
Hirdetés
Hirdetés
Megújul az Illyés Gyula utca és az Ormós Lajos utca egy-egy szakasza
Megújul az Illyés Gyula utca és az Ormós Lajos utca egy-egy szakasza
Útfelújítás zajlik Debrecenben. Bejelntették a következőt.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.