Hirdetés

Debrecen és Szöul - ez a két legfontosabb állomás

2019.10.17. 14:04

Debrecen és Szöul - ez a két legfontosabb állomás
Deanna Lockett ausztrálból lett magyar (Fotó: mti)

Nagy reményekkel várják a megmérettetéseket.

Hirdetés

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott számára a világbajnokság és a debreceni Európa-bajnokság lesz az idény két fő versenye.

A vb az év legrangosabb versenye, a kontinensviadalt pedig itthon rendezik, így ebben az idényben elsősorban erre a két versenyre készülünk

- jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser. A sportvezető azt várja a soron következő szezontól, hogy a magyar csapat a férfiaknál megőrizze helyét a legjobbak között, míg a nők felzárkózzanak oda. Kifejtette, amikor majd felépül a szeptemberi országos bajnokságon megsérült, amerikai születésű John Henry Krueger, akkor a férfi váltóban a Liu fivérekkel három világklasszis szerepelhet majd, ezt pedig talán egyetlen másik csapat sem mondhatja el magáról.

A hölgyek és az összeszokottság igénye

A női együttes esetében azt emelte ki, hogy már öt egyenrangú versenyző alkotja, köszönhetően Kónya Zsófia visszatérésének, a honosított Lockett Deannának és a tavalyi Achilles-ín sérüléséből felépült Sziliczei-Német Rebekának. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nemcsak utolérte magát, hanem "megérkezett" a többiek szintjére, az ausztrál születésű sportolóról pedig azt mondta, egy "bulldoggal gazdagodott" a csapat. Megjegyezte, a sok változás miatt a váltónak még össze kell szoknia, mert például Lockett korábban sosem szerepelt stafétában.

A magyar válogatott jövő szombaton utazik Montrealba, ahol november első hétvégéjén rendezik a szezon első vk-viadalát, majd egy héttel később az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben folytatódik a sorozat. A debreceni Eb-re január végén, míg a szöuli vb-re márciusban kerül sor.

gyorskorcsolyashort track

Szóljon hozzá!

Hirdetés