Hirdetés

Még egy hónap, és kezdődik! A debreceniek már csomagolnak...

2018.01.09. 10:41

Még egy hónap, és kezdődik! A debreceniek már csomagolnak...

A magyar csapat komoly érenszerzési reményekkel kel útra.

Hirdetés

Egy hónap múlva, február 9-én lobban fel a láng a dél-koreai Phjongcshangban a XXIII. téli olimpián, melyen eddig 12 magyar korcsolyázó szereplése biztos, s további hat síző részvétele valószínűsíthető.

A legnépesebb különítményt a rövidpályás gyorskorcsolyázók adják, mivel mindkét váltó részvételi jogot szerzett, így a maximális tíz fővel utazhat a csapat a játékokra. A távonkénti elosztás alapján a férfiaknál hárman állhatnak rajthoz 500 és 1500 méteren, míg 1000 méteren és mindhárom női számban két-két magyar induló lesz. A short track versenyeken bíróként működik közre két debreceni, Kövér Balázs és a Pádár Beáta.

Szintén biztos résztvevő a debreceni gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád,

aki négy éve Szocsiban 1500 méteren versenyzett, a mostani seregszemlén viszont 1000 méteren is szerepelhet.

Egy magyar női műkorcsolyázó is ott lesz Szocsiban, de arról csak a jövő heti, moszkvai Európa-bajnokság eredményeinek függvényében döntenek, hogy az indulási jogot a tavalyi világbajnokságon megszerző Tóth Ivett vagy Medgyesi Fruzsina utazhat az ötkarikás játékokra.

A sísportokban január 22-én hirdetik ki az olimpiai rangsorokat, akkor válnak biztossá a kvóták. Jelen állás szerint alpesi síben egy férfi és a négy éve lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit jó eredményei révén két női versenyző indulhat, míg sífutásban egy-egy férfi és női versenyző képviselheti a magyar színeket. Rajtuk kívül a Szocsiban is szerepelt sílövő, Szőcs Emőke szerezhet kvótát.

A magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolyázók elmúlt években elért eredményei alapján komoly éremszerzési eséllyel kel útra.

A magyarok eddig hat érmet - két ezüstöt és négy bronzot - szereztek a téli játékokon, valamennyit műkorcsolyában. Legutóbb 1980-ban a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros lett második Lake Placidben.
olimpiaphjonghcsang

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.