Hirdetés

A Zsazsa debütál Debrecenben

Cívishír

2019.12.10. 16:16

A Zsazsa debütál Debrecenben
A Zsazsának ez lesz a második koncertje (Fotó: Zsazsa / Facebook)

A debreceni Mészáros Ádám együttese zenél a Nagyerdei Víztoronyban.

Hirdetés

Részben debreceni zenekar és még nem játszottak a Cívisvárosban? Bizony. Ez a Zsazsa, amelyik december 10-én este debütál a Nagyerdei Víztoronyban.

A debreceni Mészáros Ádám, akit több formációból ismerhetünk (JÜ, Kvnst, Qiyan, Mabon Dawud Republic, korábban Péterfy Bori & Love Band), nem debreceni zenészekkel állt össze. A csapat a funk és a soul zene karcosabb oldalát elegyíti némi pszichedeliával, elektronikával, világzenei hatásokkal és persze kollektív improvizációval. Ádám nemrég azt nyilatkozta a kulter.hu-nak, hogy kíváncsi volt, tud-e még egyszerűbb, befogadhatóbb zenét készíteni. – A Zsazsa lényegében teljesen más pilléreken alapszik, mint a Jü. Az gyakorlatilag a saját zenekarom, ahol én írom a zenéket és mindenkinek egyszerűbben körülhatárolható a szerepe. A Zsazsa alapvetően a „táncos” projektem, ami kevésbé szól az agynak, mint a testnek. Kilenc évet húztam le a popszakmában, amivel nagyjából öt évvel ezelőtt teljesen megszakadt a kapcsolatom. Érdekelt, hogy tudok-e még közérthető módon kommunikálni a közönséggel – mondta.

A formáció első koncertje Budapesten volt november végén, így a kedd esti debreceni koncert még csak a második élő fellépés lesz. 

A Zsazsa tagjai:

  • Mészáros Ádám: gitár
  • Boros Levente: szintetizátor, elektromos dob
  • Halmos András: dob
  • Szerető Dániel: basszusgitár
Jegyek már csak a helyszínen 1500 forintért, a Debreceni Egyetem dolgozóinak és hallgatóinak 1000 forintos áron. A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg a Jazzbarátok Köre szervezésében.

Szóljon hozzá!

Hirdetés