Hirdetés

Egy debreceni darab, amiben a közönség is főszereplő

programok-debrecen.hu

2017.11.08. 10:08

Egy debreceni darab, amiben a közönség is főszereplő
Fotó: Rögtönzések Színháza, facebook.com

Íme a Rögtönzések Színháza.

Hirdetés

  • Időpont

    2017.11.10. 19:00

  • Helyszín

    4026 Debrecen, Kálvin tér 13.

November 10-én este különleges programmal várják a Vojtina Bábszínházban az érdeklődőket.

A Debreceni Őszi Fesztivál keretén belül elhozzák a városba a Rögtönzések Színházát, ahol mindenki főszereplővé válhat - a közönség is.

A playback színház az improvizációs színház olyan formája, amely az interaktivitást, a történetmesélést állítja a színházi előadás középpontjába: a nézők hangulatokat, életérzéseket, történeteket, álmokat osztanak meg, amelyeket a társulat zene kíséretében improvizálva játszik el. Fontos szerepe van a játékmesternek, aki meghallgatva a történetmondót, segít a szereplők kiválasztásában, közvetít a nézők, a szereplők és a mesélő között.

A mesélés egyben újraélés, a közös alkotás önbizalmat és bizonyosságot tud adni nézőknek, színészeknek egyaránt, olvasható a programok-debrecen.hu oldalon. A mesélő önmagát látja viszont a színpadon, hiszen mindenki főszereplő a saját életében. Az improvizálásnak közösségépítő ereje is van, egymást tanítják a történeteikkel. Segítségével nőhet a toleranciaszint: a történetek mentén felismerhetjük, hogy milyen hasonlóságok és különbözőségek mentén éljük az életünket. Kiderülhet számunkra, hogy milyen sok szálon kötődünk egymáshoz: az érzelmeink, vágyaink, céljaink, félelmeink és az elmesélt történeteink összekötnek bennünket.

A jegyek 1000 forintért kaphatók erre a különleges eseményre.

Magyarországon 1992-ben Kiss György Ádám alapította az első playback-színházat, Rögtönzések Színháza névvel, vagyis ebben az évben ünnepeljük a magyarországi playback-színházi mozgalom megszületésének 25 éves évfordulóját. Az elmúlt 25 évben 50 társulat jött létre országszerte, jelenleg 25 playback-színház tart előadásokat rendszeresen. A módszer elterjedt a világ minden részén, jelenleg 250-300 aktív társulat van világszerte. Kétévente európai szintű konferenciát tart a közösség, 2017-ben Magyarországon volt ez a találkozó.
DebrecenszínházVojtina Bábszínház

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.