Hirdetés

Hirdetés

Jól küzdöttek a debreceni gladiátorok

Cívishír

2017.01.23. 10:05

Jól küzdöttek a debreceni gladiátorok

Nagy sikerrel rendezték meg a tornát.

Hirdetés

Hirdetés

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Hajdúsági Aréna Amerikaifutball-kupát Hajdúszoboszlón. Szinte minden mérkőzésen teltház várta a csapatokat a városi sportházban. A közönség buzdítását a csapatok látványos és izgalmas meccsekkel, a gladiátorok pedig egy második hellyel hálálták meg.

Ilyen volt például a debreceni Gladiators-Expendables összecsapás, amelyen jócskán volt okuk a körömrágásra a szurkolóknak. Az izgalmas meccset aztán végül a Gladiators 22-19-re megnyerte, méghozzá Roják Richárd révén az utolsó másodpercekben.

Tartogatott izgalmakat a finálé is, amelyben a Szeged Bats és a Gladiators csapott össze. A meccs elején egy támadói hibát kihasználva megszerezte a labdát a csongrádi együttes és pontokra váltotta (7-0), míg a debreceniek erejéből csak a szépítésre futotta, így végül a szegediek nyertek 7-2-re. A döntőbeli izgalmakat beárnyékolta Lőwy Ákos, a Szeged játékosának súlyos sérülése. A Bats futója lett végül a torna legjobbja.

A Hajdúszoboszló Rhinos nem jutott tovább csoportjából. A torna egyik főszervezője, a hajdúszoboszlóiak elnöke, Kiss László kijelentette: nem egyszeri alkalom volt a mostani verseny, a tornának a jövőben mindenképpen lesz folytatása.

A Gladiators számára ezt követően kezdetét veszi a felkészülés a nagypályás szezonra. A sok edzés mellett két debreceni edzőmeccs vár a fiúkra. Február 25-én a Cluj Crusaders, majd március 19-én az Eger Heroes és a MEAFC Lions érkezik a Gázvezeték utcai stadionba.

amerikaifoci

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.