Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben kiderült, hogy ki a szegény ember Cristiano Ronaldója

| 2021. 09. 04. | 22:36:00
Tisztes vereség a sokáig emberhátrányban futballozó katariaktól Portugália ellen.
Debrecenben kiderült, hogy ki a szegény ember Cristiano Ronaldója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

3-1-es vereséget szenvedett Katar labdarúgó válogatottja Portugáliától szeptember 4-én Debrecenben. A 2022-es világbajnokságot az arab monarchia rendezi, így nem szorul selejtezőre. de felkészülési mérkőzéseket természetesen játszik. A katariak Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban rendezik a „hazai” meccseiket, így néhány nappal ezelőtt a szerbek is a cívisvárosban verték el őket.

A luzitánok – mint az előzetesen már eldőlt – Cristiano Ronaldo nélkül érkeztek, ami nyilván nem emelte a semleges nézők pulzusszámát, és a Manchester Unitedben az elmúlt idény legjobbjának választott Bruno Fernandes sem kezdett (a két támadó immár klubtárs is). A mediterán foci kedvelőinek így be kellett érni João Moutinhóval (Wolverhampton Wanderers), André Silvával (RB Leipzig), Gonçalo Guedessel (Valencia) és Nélson Semedóval (Wolverhampton Wanderers), hogy az ismertebb futballistákat említsük.

Mielőtt megkérdeznék, térdelés nem volt a kezdést megelőzően, így fütyülés sem; a nemzeti himnuszokat tankönyvi udvarissággal hallgatta végig a Nagyerdei Stadion „multikulti”, de azért nagyobb részt magyar közönsége.   

A lelátó először a 4. percben élénkült meg, amikor 15 méterről, középről, viszonylag szabadon lőhettek Anthony kapujára a katariak, de a suhintás gyengécskére sikeredett. 
A 9. percben Ali Mouez került ziccerbe egy bal oldali kontrát követően, de a rövid oldali kapufát találta telibe. 
A 16. percben a portugál tizenhatoson belül Hatim vette célba a kapu jobb oldalát egy kavarodás során, de Anthony szögletre ütötte a gólba tartó labdát. 
Ami az araboknak nem ment, azt megtette a másik oldalon André Silva: a csatár a 23. percben az ötösről, szabadon bólinthatott, Barsham nem tudott menteni. 
Egy perc sem telt el, már 2-0-ra vezettek a vendégek. Otávio emelkedett magasabbra a védőjénél, miután a portugálok labdát szereztek katari térfélen, kijátszották a bal oldalra, majd az onnan érkező ívelést ismét megette az arab védelem.
Nyomasztó fölénybe kerültek a fehérmezes portugálok; a 30 perc után felhangzó taps egyszerre szólhatott a katariak bátorítására, de Moutinhóék helyenként látványos passzolgatásásnak is. A portugál állami rádió riportere valószínűleg inkább értelmezte az utóbbiként; pörgös kommentálásával és a góloknak szóló elnyújtott örömével néhányan alig tudtak betelni a közvetítő állások mögötti lelátón
A félidő finise a Katar-szurkolók hangos nemtetszését hozta, Barshamot ugyanis egy, a tizenhatoson kívül elkövetett buktatásért kiállította a bíró. 

Fernando Santos csapata az emberelőnyben érthetően uralta, de a mérkőzés felkészülési jellegére tekintettel nem hajtotta meg a második félidőt. A magyarokat az idei EB-n 3-0-re verő portugálok meddő fölényét João Mario az 58. percben ajtó-ablak helyzetben sem tudta újabb gólra váltani. Az azonban eldőlt, hogy Bruno Fernandes „az új Céronaldó”: a pengés támadót bemelegítését „Bruno, Bruno!” skandálással fogadták, de egyébként is neki kiabáltak a legtöbben már a mérkőzés előtti labdázgatás során. 
A Premier League csillaga az 58. percben a publikum üdvrivalgása közepette beállt (a liverpooli Diego Jotával együtt), mégis az ellenfél örülhetett. A 61. percben ugyanis a katari bekk, Abdelkarim Hassan bólintott a luzitán kapuba, 1-2-re módosítva az eredményt – nagy tapsot kapott, miközben még csak nem is ünnepeltette magát. 
Bruno Fernandes pár perc múlva egy jobb oldali beadást varázsolt egy csapattárs fejére, de a labda nem talált kaput. Majd egy 18 méteres szabadrúgást csavart alig mellé. Aztán a katari kapust tesztelte egy életerős lökettel a másik oldalról. A 85. percben pedig jogos büntetőhöz jutottak Bruno Fernandesék, a tizenegyest pedig hangos brúnózástől kísérve ő maga értékesítette.
A lefújásig már nem történt különösebb emíltenivaló; kíváncsian várjuk, kiket hoznak Debrecenbe a katariak legközelebb?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Egy rendőr tanúvallomása: Magyar Péter újabb posztjában Deutsch Tamásról ír
Egy rendőr tanúvallomása: Magyar Péter újabb posztjában Deutsch Tamásról ír
A Fidesz EP-listavezetője többször is kábítószer hatása alatt állhatott – ez derül ki a leírtakból.
Hirdetés
Hirdetés
Völner-Schadl-ügy: megszólalt az ügyészség
Völner-Schadl-ügy: megszólalt az ügyészség
Hangsúlyozzák, nem lettek tények kihúzva a vádiratból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés