Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehezen indult, de a végére kitömte ellenfelét a Loki

| 2020. 09. 13. | 20:54:00
A debreceniek nyolcgólos meccsen nyertek felemás teljesítménnyel.
Nehezen indult, de a végére kitömte ellenfelét a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A listavezető DVSC a hatodik helyezett Ajkát fogadta a nagyerdei Stadionban a labdarúgó NB II. 8. fordulójában, vasárnap délután. Kondás Elemér vezetőedző máris a kezdőbe nevezte a héten igazolt Gróf Dávidot, az eddig védő Zöldesi még a kispadra sem került.

Gróf a 18. percben egy nagy védéssel mutatkozott be egy ajkai kontra végén: a vendégek gólzsákjának, Nagy Krisztánnak a ziccerét fogta meg. Ez volt az első igazán nagy helyzet a mérkőzésen, a debreceniek addig csak játszadoztak a mezőnyben, komoly lehetőséget kidolgozni nem tudtak. Tíz perc múlva ugyanez volt a helyzet…

Fél óra játék után kezdtek mutatkozni a jelei némi debreceni küzdőszellemnek, előbb Bárány, majd Baráth kaput elkerülő lövése törte meg az unalmat, de nem eléggé. A 40. percben már szórványos füttyszó jelezte az elégedetlenséget, de ez sem sarkallta jobb futballra a fiúkat, a félidő vége az Ajkáé volt, amely egy fokkal a Lokinál ötletesebben és veszélyesebben játszott.

A szünet nagyobb izgalmakat tartogatott, három tűzoltóautó érkezett a stadionhoz nagy lármával, mert állítólag beindult a stadionban egy tűzjelző.

A 47. percben Bódi jobb oldali beadása után Bárány csukafejessel próbálkozott, a labda nem sokkal kerülte el az ajkai kaput. Kisvártatva Korhut játszotta tisztára Varga Józsefet az ajkai tizenhatoson belül, aki „megijedt” a nagy lehetőségtől, lövés helyett passzt választott, Bárány közeli próbálkozását azonban blokkolták a védők.

Mindenesetre két perc alatt többre jutott a Loki, mint az első félidőben összesen.

Az Ajka azonban nem engedte, hogy nyomás alá kerüljön a kapuja, feljebb tolta a védekezését, mit több, érezve a gyengeséget a Lokiban, támadólag lépett fel. A 63. percben Bárány erőszakossága hozta meg a fordulatot: az ifjú csatár egy előrevágott labdára startolt rá a félpályáról, lefutotta az előnyösebb helyzetben lévő védőjét, ellopta tőle a labdát, majd balról, 12 méterről elegánsan a hosszú sarokba helyezett!

1-0

A gól feldobta a Lokit, amely a kapujához szegezte az ellenfelet, és jött is a másodi találat. A 69. percben Ferenczi balról, a tizenhatoson belülről, az alapvonalból varázsolta Bárány fejére a labdát, aki 8 méterről védhetetlenül fejelt a jobb alsóba!

2-0

Két perc múlva jött a harmadik!  Bódi jobb oldali beadása után Kinyik Ákos volt a befejező! Ha egyszer egy üzlet beindul…

3-0

Hosszú idő után először a 77. percben merészkedett előre az Ajka, és sikerült is szépítenie. Egy lepattanó labdát Csizmadia szerzett meg, s miután senki nem zavarta, 14 méterről kilőttea jobb felsőt, felavatva ezzel a Loki új kapusát.

3-1

A 79. percben Szécsi kihagyta a kihagyhatatlan: Ferenczi bal oldali beadása után a kapu torkából sem tudott betalálni, majd szorossá tette a meccset a vendégcsapat: ezúttal Zsolnai lőtt hasonló nagy gólt, mint nem sokkal korábban a csapattársa.

3-2

Így az utolsó tíz percre is maradtak izgalmak. Némi bizonytalanság a debreceni védelemben már a frászt hozta a közönségre, de szerencsére Szécsi gólja a 86. percben megkímélt sokakat az infarktusközeli állapottól.

4-2

A slusszpoén a 89. percre maradt: Szécsi lövése után a labda a bal kapufáról éppen Bárány elé pattant, aki közelről bepofozta a labdát az ajkai kapuba.

5-2

A végén a debreceniek már a sípszót várták, így megfeledkeztek arról, hogy ellenfél is van még a pályán, így szépíteni tudott az Ajka.

5-3

Az első félidei "semmittevés" után nyolc gólt láttunk a második félidőben. Az öt rúgott gólért dicséret illeti a debreceni társaságot, de a három kapott gólért nem jár elismerés! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés