Hirdetés

Kassai Viktor megbüntette a Lokit

2019.12.07. 18:51

Kassai Viktor megbüntette a Lokit
Varga Kevin gólja egy pontot ért (Fotó: Ásztai Csaba)

Nyilvánvaló tizenegyest nézett el a sztárbíró Debrecenben.

Hirdetés

Az esztendő utolsó hazai mérkőzésén a DVSC a Honvédot látta vendégül  a Nagyerdei Stadionban, ahol nem éppen ideális futballidő fogadta a pályára lépő csapatokat. A ködnél csak a hideg volt rosszabb, és abban a reményben látogattak ki a leghűségesebb Loki-szurkolók, hogy szívmelengető játékot látnak a Herczeg-gárdától.

Az első félidőben ebből semmi nem valósult meg. A hazai együttes egyetlen lövést küldött a Honvéd kapujára negyvenöt perc alatt: Garba blokkolt ptróbálkozását gond nélkül védte Tujvel. A Honvéd sem erőltette meg magát, a mezőnyben ugyan többet birtokolta a labdát, de a kapuig ritkán jutott el. Akkor azonban rendre veszélyt teremtett. A félidő elején Moutari riogatta a debrecenieket, majd Kamber találta el éles szögből kapufát, a játékrész hajrájában pedig Batik vette be a debreceni kaput Lanzafame jobb oldali beadása után.

0-1

Összességében egy rendkívül gyenge színvonalú futballt láttunk a két legénységtől az első 45 perc során. Ennél csak jöhet! – gondolta a csalódott, ám a reményt éltető debreceni drukker a szünetben.

 A második félidő elején csak a köd sűrűsödött, a lehetőségek száma nem. A DVSC próbált iramot diktálni, a Honvéd pedig felvette a tempót, aminek köszönhetően élénkebb lett a meccs. A 62. percig kellett várni az egyenlítésre. Varga Kevin szerzett labdát a Loki térfelén, jobb oldali felfutása után pedig lábról lábra járt a labda. Benne volt az akcióban Tőzsér, Trujic és Bódi is. Utóbbi balról, az alapvonalról ívelt középre, az érkező Varga Kevin pedig kíméltelenül bevágta az ötösről!

1-1

A folytatásban mindkét csapat gólra törően játszott, de a sok eladott labda megtörte az támadások lendületét. A 74. percben a kispesti kapitány, Kamber vágta fel a tizenhatoson belül Harist, Kassai játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a megmozdulást. Ezzel ő volt az egyetlen a stadionban, de az ő szava döntött.

Herczeg András a végén Adenijivel próbálta hatékonyabbá tenni a DVSC támadójátékát, de ekkora már olyan sűrű köd lepte a Nagyerdőt, hogy a pálya egyik szélről nem lehetett átlátni a másikra. A debreceniek mindent megpróbáltak, de Honvéd-védelem több esélyt nem adott, így a Lokinak be kellett érni az egy ponttal.

Az idei utolsó fordulóban a debreceni együttes Kaposvárra látogat.

Labdarúgó NB I., 15. forduló:
DVSC-Honvéd 1-1 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 2080 néző. Vezette: Kassai (Buzás, Becséri)
DVSC: Kosicky – Bényei, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi – Tőzsér – Bódi, Haris, Kusnyír (Garba, 46.), Varga K. (Adeniji, 84.) - Garba
Honvéd: Tujvel – Uzoma, Batik, Kamber, Lovrics, Aliji – Vadócz, Nagy G., Kesztyűs (Banó-Szabó, 74.) – Lanzafame, Moutari (Cipf, 69.)
Gól: 0-1 Batik (45+2.), 1-1 Varga K. (62.)
Sárga lap: Haris (28.), Aliji (49.), Kamber (89.)
DVSCKassai Viktor

Szóljon hozzá!

Hirdetés