Két topligás csapat verve távozott Debrecenből. Mi vár a Torinóra?

2019.08.01. 12:36

Két topligás csapat verve távozott Debrecenből. Mi vár a Torinóra?
Mindent bele, fiúk! (Fotó: Cívishír)

A DVSC-nek nincs vesztenivalója.

Hirdetés

Két topligás csapatot már legyőzött a DVSC európai kalandozásai során, vajon a harmadikat is sikerül? – ez a nagy kérdése a csütörtök esti DVSC-Torino összecsapásnak a debreceni szurkolók számára. Hangolódjunk az esti összecsapásra egy kis múltidézővel, mert ezek a győzelmek erőt adhatnak a mostani debreceni legénységnek!

DVSC-Wolfsbrug 2-1

1999. szeptember 28-án a bundesligás Wolfsburg Akpoborie góljával vezetett az Oláh Gábor utcai stadionban, ám Radu Sabo duplájával fordított a DVSC, és megnyerte a mérkőzést, ami sok ezer debreceni drukker szívét dobogtatta meg, még akkor is, ha a 3-2-es összesítés a németek továbbjutását jelentette az UEFA-kupában.

DVSC-Girondins Bordeaux 3-1

Még emlékezetesebb a DVSC Bordeaux elleni párharca! Ugyancsak az UEFA-kupában hozta össze a sors a Lokit a franciákkal, akiknél akkoriban olyan sztárok játszottak, mint a francia Dugarry, Dhorasso, a portugál Pauleta  vagy az orosz Szmertyin. Az első találkozót 5-1-re nyerte a Bordeaux, ám a visszavágón, 2001. szeptember 27-én már 3-0-ra vezetett (Gól: Plókai, Kerekes 2) a Loki a második félidőben. A hajrában azonban megrázta magát a francia együttes, a vége így 3-1 lett. Az élmény kitörölhetetlen azokban, akik a helyszínen látták ezt a fantasztikus meccset.

 

DVSCEurópa-ligaTorino

Szóljon hozzá!

Hirdetés