Hirdetés

Hirdetés

Balmazújvárosban döbbenten állnak az MLSZ döntése előtt

2019.08.10. 08:32

Balmazújvárosban döbbenten állnak az MLSZ döntése előtt
A közönség még kitart a csapat mellett. A felvétel a Balmazújváros-Szeged bajnokin készült (Fotó: Cívishír)

A csapat elutazik Szolnokra.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság pénteki ülésén helyben hagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú döntését, amely múlt hétfőn megvonta a Balmazújvárostól az NB II-es licencet, mert az előírt határidőig nem történt meg a klubot működtető kft. mintegy 200 millió forintos tőkepótlása.

A szövetség honlapján közzétett ítélet értelmében a csapatnak nincs érvényes licence a 2019/20-as másodosztályú bajnokságra. Így a hatályos szabályzat értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit. Az újvárosiak pénteken úgy döntöttek, hogy

lejátsszák a soron következő bajnokijukat, azaz vasárnap elutaznak Szolnokra. 

Múlt hétfői döntésének bejelentésekor az MLSZ weboldala emlékeztetett: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően, a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelőírásoknak. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak. 

Az apport nem felelt meg az MLSZ-nek?

A hét közben felcsillant a remény, hogy megmenekül az újvárosi klub. Koroknai Imre alpolgármester előterjesztését a képviselők többsége megszavazta. A képviselőtestület fideszes többségének elképzelése szerint a korábban állami támogatásból megépült, az önkormányzat tulajdonába került stadion értékének egy részét ajánlotta fel a mínusz pótlására a szintén százszázalékos önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. részére.

A klub kommentálta az MLSZ döntését

A Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága pénteken véleményünk szerint alaptalanul és jogtalanul elutasította a fellebbezésünket az NB II-es indulás kapcsán. Ennek ellenére a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai úgy döntöttek, hogy az ellenfél és a sport iránti tiszteletüket kifejezve elutaznak vasárnap Szolnokra, és lejátszák soros mérkőzésüket. Ezzel is kifejezve köszönetüket a balmazújvárosi szurkolók felé, azon játékosok felé, akik kitartottak a klub mellett, valamint a szakmai stáb és a vezetőség felé!

- olvasható a balmazfoci.hu-n megjelent közleményben. Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végzett Balmazújváros a vasárnapi nyitófordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Siófok vendégeként, majd hazai pályán, szerdán 2-1-re kikapott a Szegedtől.

Hegedűs kitette az elsőfok határozatát a Facebookra

Augusztus 10-én délelőtt a balmazújvárosi polgármester a város hivatalos közösségi oldalára tette ki az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságának döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújváros Sport Kft NB II-es licenszét.

Ebből az derül ki, hogy 2019. év első negyedévében tovább romlott a gazdasági társaság anyagi helyzete, így a bizotttság szerint az apport nem tudja megoldani a tőkehiányos helyzetet. Ugyan a Balamazújváros Sport Kft. benyújtott szándéknyilatkozatokat lehetséges anyagi támogatóktól, a bizottság szerint nem mutatott be olyan szerződést vagy utalásról szóló bizonylatot, ami a hivatkozott szándéknyilatkozatok révén jött létre.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.