Hirdetés

Rendeződni látszik a balmazújvárosi foci sorsa

civishir.hu

2019.08.05. 17:30

Rendeződni látszik a balmazújvárosi foci sorsa
Koroknai Imre előterjesztése befogadásra talált. (Fotó: Cívishír)

A polgármester és két képviselő nemmel szavazott.

Hirdetés

Hétfőn délután rendkívüli képviselőtestületi ülésen Koroknai Imre alpolgármester előterjesztését a képviselők többsége megszavazta; a döntéssel várhaóan véget vetnek a hónapok óta tartó cirkusznak, és a stadion apportjával a tulajdonos önkormányzat végre rendezi a profi labdarúgócsapatot működtető, szintén önkormányzati tulajdonban lévő focis cég tőkepótlását. Hegedűs Péter polgármester, a jobbikos Demeter Pál és a független Nádasdi László képviselők ezúttal sem szavazták meg az apportot.

Balmazújvárosi apport
A csapatot üzemeltető gazdasági társaság, a Balmazújváros Sport Kft. tavalyi gazdasági évet jelentős mínusszal zárta, közel 200 millió forintos tőkefelpótlási kötelezettsége keletkezett. A képviselőtestület fideszes többségének elképzelése szerint a korábban állami támogatásból megépült, az önkormányzat tulajdonába került stadion értékének egy részét ajánlotta fel a mínusz pótlására a szintén százszázalékos önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. részére.

Amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség is rábólint a képviselőtestület döntésére, életben maradhat a klub, és folytathatja a szereplést a másodosztályban. Úgy tudjuk, ettől tette függővé több potenciális támogató is a szerepvállalását a klub anyagi támogatásában.

Ahogy arról beszámoltunk, Damoklész kardjával a feje fölött ért el bravúros döntetlen Siófokon a Balmazújváros az NB II. vasárnapi idénynyitóján. Szerdán a Szeged érkezik a hajdúsági kisvárosba.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés