Hirdetés

Balmazújváros valószínűleg elfelejtheti a focit

Cívishír

2019.07.29. 18:53

Balmazújváros valószínűleg elfelejtheti a focit
A Lokival sem fog találkozni a Balmazújváros bajnokin jó ideig…

Az MLSZ lépett, megvonták a licencjogot.

Hirdetés

Hirdetés

Megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – közölte a szervezet a honlapján július 29-én.

Mint írják, az MLSZ az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet. A klub a döntésről részletes tájékoztatást kapott.

A szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

Voltak, akik az apportálásban reménykedtek

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elnevezésű futballklub hosszabb ideje, gyakorlatilag az élvonalból történő tavalyi kizuhanása óta küszködik financiális nehézségekkel, amelyről a Cívishír is beszámolt. Az önkormányzati képviselő-testület többször ülésézett azért, hogy megpróbáljanak megoldást találni a klubot üzemeltető – városi tulajdonú – Balmazúváros Sport Kft. 196 millió forintos törzstőkehiányára. Nemrég egy debreceni, magát befeketőnek nevező csoporttal futottak zátonyra a Hegedűs Péter polgármester által beharangozott tárgyalások, miután a cég ígérvényei nem teljesültek.

Korábban az üzemeltető kft. részéről szerették volna elérni, hogy az önkormányzat apportálja számukra a hozzávetőleg 1 milliárd forintból létrehozott, 2300 néző befogadására alkalmas labdarúgó stadion bizonyos ingatlanjogait, ettől azonban a polgármester elzárkózott, mondván, egy ilyen tranzakció szabályos lebonyolításához nincs elegendő idő. Információink szerint az apportálásra való felhatalmazást a tulajdonosi jogokat gyakoroló Emberi Erőforrás Minisztérium időközben megadta. A képviselő-testület fideszes tagjai sürgették volna a városvezetőt egy mielőbbi rendkívüli ülés összehívására, ez azonban nem valósult meg – hallottuk.

Az MLSZ közleménye után próbáltuk elérni Hegedűs Pétert, de egyelőre nem sikerült.
labdarúgásBalmazújvárosTiba IstvánHegedűs Péter

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.