Csak bejött a papírforma: simán kikapott a Loki a Torinótól

2019.07.25. 22:41

Csak bejött a papírforma: simán kikapott a Loki a Torinótól
A Torino legnagyobb sztárja, Andrea Belotti kiharcolta, majd bevágta a büntetőt (Fotó: torinofc.it)

A DVSC hazai pályán remélhetőleg aktívabb lesz támadásban. Nincs mit veszteni!

Hirdetés

A Torino-DVSC odavágó helyszíne az Oláh Gábor utcai körülményeket idézte, azaz „falusi” környezetben hatezer tifosi, illetve néhány tucatnyi Loki-ultra tekintette meg az összecsapást. Herczeg András egy helyen változtatott a megszokotthoz képest, a jobb hátvéd posztján nem Kusnyír, hanem Kinyik kezdett.

A Torino már az 5. percben ordító nagy helyzetbe került, Haris azonban a gólvonal előtt mentett. Az olasz együttes nagy tempót diktált, és a Loki csak a 19. percig bírta a nyomást, ekkor Belotti ugrott ki, a kifutó Nagy Sándor mellett eltolta a labdát, a debreceniek kapusa pedig becsúszva elkaszálta a tizenhatoson belül. Tizenegyes! A Torino és az olasz válogatott sztárja magabiztosan értékesítette a büntetőt, erőből, a léc alá…

1-0

Közben szúnyoginvázió zavarta meg a játékosokat, talán ennek köszönhette a DVSC, hogy lélegzetvételnyi időhöz jutott. Aztán a percek múlásával egyre előrébb merészkedett a Herczeg-gárda. A 36. percben már helyzetig is eljutottak a hajdúságiak, kapu előtti kavarodás után Kinyik lőtte keresztbe a labdát a torinói tizenhatos jobb oldaláról. Néhány perc múlva ismét a jobb bekk, Kinyik veszélyeztett, 12 méterről jobbról tüzelt fölé egy Loki-kontra végén.

Amikor már azt hittük, hogy a DVSC felvette a ritmust, és partiban van, jött a hidegzuhany. A 42. percben a Torino bal oldali védője, Ansaldi lábáról lecsúszott a labda az alapvonalnál, és a debreceni kapuban kötött ki. Nagy Sándor elkönyvelhetett egy nagy potyát, a DVSC pedig a második kapott gólt.

2-0

Mondhatni, hogy peches gólokkal került hátrányba a DVSC az első félidőben, de a helyzeten ez nem szépít. A szünetben Zsóri helyett Garbát küldte pályára Herczeg András. Sajnos sokáig vele sem jutott többre a DVSC támadásban. A második félidőben is nagy nyomás alá helyezte a Loki védelmét a Torino.

A 63. percben jutott először előre a DVSC, ekkor Garbát Izzo rántotta le a torinói tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. A 65. percben végre láttunk egy szemre is tetszetős debreceni akciót! Ferenczi nagy sprintje után Garba tartotta meg elöl a labdát, Tőzsér remekül ívelt át a torinói tizenhatos jobb oldalára, ahol Varga Kevin kapásból lőtt, de sajnos mellé…

A 69. percben aztán az égieknek köszöntünk, hogy nem lett null-három. Berenguer lódult meg egy debreceni védelmi hiba után, 12 méterről laposan tüzelt, Nagy Sándor pedig a kapufa segítségével hárított.

A hajrában a Torino labdatartással őrizte az előnyét, a DVSC pedig őrizte volna a kétgólos hátrányt, de nem sikerült. A hosszabbítás perceiben a csereként beálló Zaza egy szöglet után fejjel még betalált, így alighanem eldőlt a továbbjutás sorsa. 

3-0

Ezzel együtt ez egy vállalható vereség, semmi rendkívüli nem történt, csak bejött a papírforma, a visszavágón pedig elsődlegesen az lehet a debreceniek célja, hogy kiszolgálják a minden bizonnyal népes közönséget. Nincs már mit veszteni!

Labdarúgó Európa-liga, selejtező, 2. kör, első mérkőzés:
Torino-DVSC 3-0 (2-0)
Giuseppe Moccagatta Stadion, 4376 néző. Vezette: Maae (Dahl, Skytte – dánok) 
Torino: Sirigu – Izzo, Nkoulou, Silva Nascimento – De Silvestri, Baselli, Meite, Analdi – Falqué (75. Lukics), Belotti, Berenguer Ramiro (Zaza 80.) 
DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír 74.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Pintér 85.), Haris, Tőzsér, Szécsi - Zsóri (Garba 46.), Trujics 
Gól: 1-0 Belotti (11-esből, 20.), 2-0 Ansaldi (42.), 3-0 Zaza (92.)
Sárga lap: Varga K. (28.), Pávkovics (53.)
DVSCTorino

Szóljon hozzá!

Hirdetés