Hirdetés

Hirdetés

Kikapott a Loki, de a visszavágón jóvá teheti!

2019.04.16. 19:45

Kikapott a Loki, de a visszavágón jóvá teheti!
Előny a Vidinél, de a párharc nem lefutott (Fotó: mti)

A debreceniek jól játszottak mezőnyben, de gólképtelennek bizonyultak Székesfehérváron.

Hirdetés

Hirdetés

Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapása a debreceniek szempontjából: a 3. percben Tamás bal oldali beadása után Futács közelről, senkitől sem zavartatva fejelt a Loki kapujába. Elaludt a debreceni védelem…

1-0

A 10. percben ismét verve volt a DVSC-védelem, Juhász fejese után a labda fölé szállt. A 18. percben már a fehérváriak kezét fogták az égiek: remek debreceni kontra végén Varga Kevin 18 méterről a lécet találta telibe. Válaszul újabb Vidi-helyzetek következtek, egy újabb Juhász-fejes tévesztett célt, majd Futács közeli lövését védte nagy bravúrral Kosicky.

A Loki mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a hazai gárdának, a labdát többet birtokolta, de csak pontrúgásokból tudott veszélyeztetni, Tőzsérnek pedig most nem „sült” a balosa.

Futács így szerezte a meccs egyetlen gólját   (Fotó: mti)
 

Szünet után is bátran támadott a Herczeg-gárda, igaz, hátrányban ez volt a minimális elvárás vele szemben. A 48. percben Szécsi kapott jó passzt Tőzsértől, de „eltörte” a labdát, így a lövése nem okozott gondot Kovácsiknak. Az 59. percben Bódi küldött vissza egy kipattanót elemi erővel, a Vidi-kapus azonban szép vetődéssel hárított. Megvoltak tehát a lehetőségeik a debrecenieknek, csak a gól hiányzott…

Herczeg András fél órával a vége előtt kettős cserével próbált frissíteni, Zsóri és a „besárgult” Szatmári helyett Takács, illetve Kusnyír lépett pályára. A meccs ezen szakaszában percenként villant a sárga lap a játékvezető kezében, részben a sok szabálytalanság, részben az indulatok gerjedése miatt.

Az utolsó húsz percben a DVSC nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de tudománya elfogyott a fehérvári tizenhatos előterében. A vidis Juhász Roland próbált segíteni, amikor kiállítatta magát egy szabálytalanság miatt, és 20-ról végezhetett el szabadrúgást a Loki, de Tőzsér lövőformája ezúttal sajnos nem volt az igazi.

Semmi nincs veszve, a jövő keddi visszavágón, hazai pályán kiharcolható a döntőbe jutás. Csak ahhoz jobb támadófoci kell!

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Mol Vidi-DVSC 1-0 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, 2976 néző. Vezette: Farkas (Vígh-Tarsonyi, Szalai) 
Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Tamás – Nikolov, Hadzic, Pátkai, Huszti – Futács (Stopira 81.), Kovács I. (Hodzic 74.) 
DVSC: Kosicky - Kinyik, Szatmári (Kusnyír 64.), Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Tőzsér, Csősz, Varga K. – Zsóri (Takács 64.), Szécsi (Haris 82.) 
Gól: 1-0 Futács (3.) 
Sárga lap: Szatmári (19.), Vinícius (38.), Csősz (49.), Zsóri (52.), Nikolov (53.), T. Hadzic (56.), Kovács I. (61.), Tamás (66.), Juhász (83.), Tőzsér (92.), Huszti (93.)
Kiállítva: Juhász (84.) 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.