Hirdetés

Egy debreceni maradt állva, de a többieket is megsüvegeljük!

2019.02.08. 18:53

Egy debreceni maradt állva, de a többieket is megsüvegeljük!
Bernáth Attila élete első felnőtt tornáján győzelemmel mutatkozott be! (Fotók: Cívishír)

A Bocskai döntőjében is szoríthatunk hazainak.

Hirdetés

Óriási csatákat hozott a Debrecenben zajló Bocskai-emlékverseny harmadik napja, amikor már a döntőbe jutás volt a tét az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Nagy reményekkel vártuk a pénteki küzdelmeket, hiszen négy debreceni bunyós lépett a kötelek közé.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes Nagy Tímea (75 kg) a női mezőnyben a címvédésért szállt harcba az idei viadalon, ám az orosz Okszana Trafimova keresztülhúzta a számításait. A debreceni öklözőnő csak kereste, de nem találta az ellenszerét az orosz amazon kellemetlen stílusának, így pontozással kikapott. Tímea elmondása szerint nem volt csúcsformában, a verseny előtt betegség hátráltatta a felkészülését.

Rögtön a női meccs után szólították a szorítóba a debreceniek hajdúhadházi kiválóságát, a junior Európa-bajnok Bernáth Attilát (52 kg), aki élete első felnőtt mérkőzését kiváló teljesítménnyel nyerte meg, Salánki László edző és a közönség legnagyobb örömére. A magyar legény nem csak kemény, hanem technikás és villámgyors boksszal kerekedett felül riválisán, az iráni Omid Ahmadisafán, így szombaton a Bocskai bajnoki címéért küzdhet. Ez a fiú még nagyon sokra viheti ebben a sportágban!

Bernáth csapattársa, Tóth Ádám a középsúlyúak mezőnyében tört babérokra. Csütörtökön sérülés miatt az ellenfele nem állt ki, így rögtön az elődöntőben mutatkozott be a közönségnek. A holland színeket képviselő örménnyel, Artyom Kaszparjannal egy sziporkázó, kőkemény meccset vívott, de sajnos az ellenfél minimális különbséggel jobb volt, és ezt a bírók is így látták.

Az elődöntők zárásaként lépett ringbe a nehézsúlyban, Nagy Bence, aki a testén és a lelkében is viselte az előző két nagy csata nyomait. A boksz már csak ilyen, még a győztest is megverik. Az ukrán Szerhij Horszkov kevésbé technikás, ám annál keményebb legénynek bizonyult a debreceni fiú ellen. Felváltva osztogatták a kiadós taslikat egymásnak a bunyósok, naná, hogy tűzbe jött a publikum! Az döntött az ukrán javára, hogy valamivel jobban bírta a végét. Bence előtt ezzel együtt kalapot emelünk, két parádés győzelem után ez a szoros vereség is dicsőség.

A 63. Bocskai-emlékverseny szombati fináléi szombaton 15 órakor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Bernáth Attila révén debreceni diadalnak is tapsolhatunk, de szurkolhatunk még több magyarnak, no meg kiváló külföldieknek, ki-ki kedve szerint. Egy biztos: nagyszerű ringcsatákra van kilátás!

BeA  

Galéria

ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés