Hirdetés

MÖSZ-botrány: a debreceniek alighanem búcsút inthetnek több millió forintnak

2018.11.19. 15:49

MÖSZ-botrány: a debreceniek alighanem búcsút inthetnek több millió forintnak
Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) korábbi elnöke (b) és Balogh Sándor elnökségi tag szövetség sajtótájékoztatója előtt Budapesten, a Magyar Sport Házában (Fotó: mti)

Éppen a költségeket kurtítják, hogy életben maradjon a szövetség.

Hirdetés

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségét nem vonták be az augusztusi ifjúsági világbajnokság szervezésébe, tagjai csak szeptemberben értesültek a több mint 300 millió forintos túlköltekezésről. Mindezt Kassai László elnökségi tag, az elmúlt hónapok pénzügyi folyamatait vizsgáló bizottság tagja mondta el hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy Erdei Zsolt elnök aláírási joga nem szűnt meg, viszont mellé egy háromtagú tanácsadó testületet állítottak fel, hogy segítsen neki tárgyalni a hitelezőkkel, beszállítókkal, és biztosítsa a szövetség működését.

Kassai és Orodán Sándor, a MÖSZ ellenőrző testületének vezetője hangsúlyozták, hogy nem kívánnak személyeskedni, és mivel a vizsgáló bizottság nem nyomozó és vádhatóság, nem is vádaskodnak, viszont a munkájuk során tapasztaltak alátámasztották a szeptemberben készült könyvvizsgálói jelentésben foglaltakat. Így szakhatósági vizsgálat kezdeményezését látták szükségesnek, ezért kérték fel Erdei Zsoltot, hogy a teljes dokumentációt adja le az ügyészségnek, amely majd dönt arról, hogy történt-e hanyag kezelés, esetleg csalás, vagy lopás. Az iratokat a MÖSZ vezetője november elején adta be az ügyészséghez.

Kassai hangsúlyozta, a vb szervezését három személy, Szurmai János, Kövér Zsuzsanna és Molnár Péter végezte tanácsadóként. A MÖSZ elnökségének nem volt tudomása a munkájukról, és mivel május végétől egészen október 3-ig nem tartottak elnökségi ülést, így a vezetőség csak akkor értesült az óriási hiányról.

Az óriási adóságban lévő szövetségnél jelenleg olyan költségvetés készítésén dolgoznak, mellyel fenntartható a működés, illetve az olimpiai felkészülés is biztosított. Kassai hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak, fájdalmas lépéseket kell tenni, hogy finanszírozható legyen a MÖSZ működése. Éppen ezért már egyeztettek a szövetségi kapitányokkal, hogy leállítsák azokat az utakat, amelyeket lehet nélkülözni. Mint mondta, szükség van a költségek megkurtítására és új szervezeti struktúrára is, viszont hisz abban, hogy a helyzet megmenthető.

Ebben a helyzetben nehezen elképzelhető, hogy a műhelytámogatások kifizetését folytatni tudják. A legsikeresebb utánpótlásműhelynek, a DVSC-nek beígért támogatásból még több millióval tartozik a szövetség.

 

ökölvívásErdei Zsolt

Szóljon hozzá!

Hirdetés