Hirdetés

Hirdetés

Az EB-döntő visszavágójával kezd a hadházi a világbajnokságon

2018.08.22. 17:38

Az EB-döntő visszavágójával kezd a hadházi a világbajnokságon
Bernáth Attila (középen) edzője, Salánki Lászzló (balra) és a szövetség elnöke, Erdei Zsolt társaságában (Fotó: dvscboxing.hu)

A debreceni klub ásza kemény ágra került.

Hirdetés

Hirdetés

Budapesten, a Duna Arénában zajlik az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság. Szűkebb pátriánk egyetlen versenyzővel képviselteti magát. A DVSC kiválósága, a hajdúhadházi Bernáth Attila az augusztus 23-i, csütörtök esti programban azzal az orosz Dimitrij Batyajjal találkozik, akit a tavaszi Európa-bajnokság fináléjában legyőzött.

Az idei EB-döntő visszavágója úgy jöhetett létre már a legjobb 16 között, hogy a világbajnokságon nem volt kiemelés, tehát a hajdúsági legény kaphatott volna bárkit. 

Az Európa-bajnoki döntőben Attila imponáló magabiztossággal diadalmaskodott, ám az oroszt minden bizonnyal hajtja a visszavágás vágya, így nehéz mérkőzésre van kilátás. Edzője, Salánki László szerint "ha azt hozza Attila, amit tud, nem lesz gond".

Azt mondom, kerülhettünk volna éppen könnyebb ágra is. Ám minden meccs más, még ugyanaz ellen is, így az most nem jelent sokat, hogy az Eb döntőjében simán megverte Attila az oroszt, aki most bizonyítani akar, s jönni fog nagyon. A csütörtöki meccsig csak kisebb edzések lesznek. Ütés-védés, iskolázás a súlya miatt. Szerintem képes lesz fejben összeszedettnek lenni, s tartani magát ezekhez. Bízom benne nagyon, hogy fogja tudni kezelni a helyzetét

- idézi Salánki Lászlót a dvscboxing.hu. A tréner hozzátette még: A Duna Arénában remek a hangulat, szuper a helyszín, és már most azt érzi, hogy mindenki szurkol mindenkinek, a magyarok összetartanak, és egymást spannolva igyekeznek buzdítani azt, akit éppen kell. Beszélt arról is, az ellenfeleket böngészve nem érzi azt, hogy kiemelkedne valaki a 49 kilós mezőnyből, ellenben vannak többen, akik "nem szeretik a nagy füleseket, Attila meg abból nagyot tud adni".

 

Szóljon hozzá!

.