Hirdetés

Hirdetés

Ezt a fiatalembert tessék ünnepelni, majd megbecsülni, debreceniek!

dvscboxing.hu

2018.04.26. 10:40

Ezt a fiatalembert tessék ünnepelni, majd megbecsülni, debreceniek!
Bernáth Attila felért Európa csúcsára. Következhetnek az újabb hódítások! (Fotók: dvscboxing.hu)

A DVSC bunyósa Európa-bajnokságot nyert.

Hirdetés

Hirdetés

Imponáló magabiztossággal nyerte meg a döntőt is az olaszországi Roseto degli Abruzziban zajló ifjúsági ökölvívó-Európa-bajnokságon a DVSC kiválósága, Bernáth Attila, megszerezve ezzel a hajdúsági bokszélet történetének egyik legnagyszerűbb eredményét.

A debreceni klub 49 kg-os bunyósa egy grúz, egy lengyel, majd az elődöntőben egy ír bokszolót tanított móresre, s végül az orosz Dimitrij Batyaj várt rá az aranycsatában, aki megemlegeti ezt a napot. Bernáth ugyanis úgy elverte, hogy alig állt a lábán, kétszer számoltak rá, az orvos is többször kezelte. Bár kihúzta talpon a végéig, nem lehetett kérdés, hogy mind az öt pontozó a magyar legényt látta jobbnak.

A győzelmi mámor az eredményhirdetés után

A döntőben nagyon jól éreztem magam végig mérkőzés alatt. Ám az egész tornát nézve, az első meccsem, vagyis a grúz srác elleni volt a legnehezebb. Hogy milyen Európa-bajnoknak lenni? Elmondhatatlan!

- fogalmazott klubja honlapjának az újdonsült bajnok, aki civilben a debreceni EURO Baptista Gimnázium harmadikos diákja, és aki tavaly már ezüstérmet szerzett a kontinensviadalon, tehát ennek fényében nem is tekinthető meglepetésnek az idei arany. Egyszerűen beérett a kőkemény munka, ami a DVSC-nél - Hajdúhadházon és Debrecenben - Salánki László edző irányításával zajlik.

Az Európa-bajnoki dobogó tetején

 

Szóljon hozzá!

.